Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Wanneer je gaar rondreizen door Nieuw-Zeeland is het erg fijn om bereikbaar te zijn. Het aanschaffen van een simkaart is dan ook iets wat je snel geregeld wilt hebben. In deze blog geven wij alle informatie die je nodig hebt voor het aanschaffen van een simkaart in Nieuw-Zeeland zodat jij snel een keuze kunt maken.

Hoe kom je aan een simkaart?

Fysieke simkaart

Een simkaart kopen in Nieuw-Zeeland is vrij gemakkelijk. Zeer waarschijnlijk landt je op een van de grote luchthavens: Auckland, Christchurch of Queenstown. Wij zagen al voordat we door de douane liepen in Auckland een desk staan waar ze een ‘One’ simkaart aanboden, maar ook na de douane was de keuze groot. Hetzelfde verhaal toen we landden in Christchurch. Het nadeel van een toeristen simkaart kopen op het vliegveld is dat ze erg duur zijn voor de hoeveelheid internet die je krijgt. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een fysieke simkaart te kopen van een budget variant in een supermarkt of andere winkels, of zoals wij een e-sim vooraf bestellen. Welke simkaart je dan moet kopen behandelen we verder in het volgende hoofdstuk.

E-sim

Een e-sim is de meest makkelijke manier om in Nieuw-Zeeland aan een simkaart te komen. Het voordeel van een e-sim is dat je deze al in Nederland kunt aanschaffen en deze pas in gaat als je verbonden bent met een netwerk in Nieuw-Zeeland. Wij hebben er zelf voor gekozen om een simkaart van Airalo aan te schaffen waardoor we gelijk internet hadden. Dit was erg fijn omdat we moe waren toen we waren geland en geen zin hadden in de ‘bijzaken’. Zo konden we gemakkelijk navigeren naar de supermarkt en camping nadat we onze camper hadden opgehaald. Het nadeel hiervan is dat je er niet mee kunt bellen, wat een fijn idee is voor noodgevallen. Omdat je je Nederlandse simkaart gewoon in je mobiel kunt laten kan je die gebruiken voor noodgevallen. Onderweg pech met je camper? Dan kan je tol vrij bellen naar het verhuurbedrijf wanneer je je in Nieuw-Zeeland bevindt. Je kunt ook kiezen voor de optie (als je met twee of meerdere personen bent) om één e-sim vooraf aan te schaffen en één goedkope budgetvariant met internet en belminuten.

Het netwerk van Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland heb je drie grote netwerken: Spark, One en 2degrees. Over het algemeen is het verschil tussen deze providers qua bereik niet groot, zoals je kunt zien in de dekkingskaarten hieronder. Het verschil zit hem in de extra’s die ze aanbieden. Zo krijg je bij Spark gratis Wifi-spots door het land, bij 2degrees internationale belminuten en bij One korting op concerten en evenementen. Het prijsverschil tussen deze drie aanbieders kun je vinden in het hoofdstuk ‘kosten’.

Er is ook een budgetvariant beschikbaar genaamd ‘Skinny’, dat werkt op het netwerk van Spark wat een zeer goede optie is wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor het internet in Nieuw-Zeeland.

Dekkingskaart
Dekkingskaart One
Dekkingskaart One
Spark dekkingskaart
Spark dekkingskaart
Dekkingskaart 2degrees
Dekkingskaart 2degrees

Kosten overzicht

Om een beeld te krijgen van het prijsverschil tussen de drie grote aanbieders, de budgetvariant Skinny en een e-sim van Airalo hebben we hieronder een overzicht gemaakt.

Fysieke simkaarten

2degrees prijzen

Deze prijzen zijn inclusief onbeperkt bellen door heel Nieuw-Zeeland.
250 mb = $10 NZD – 1.5 GB = $19
3 GB = $30 – 8 GB= 45
15 GB= 60 – 120 GB = 85

Deze prijzen zijn in 2024 uitgezocht. Voor actuele prijzen kijk hier.

One

Deze prijzen zijn inclusief 100 belminuten en 100 tekstberichten.
250 mb = $13 NZD – 1.5 GB = $18
3 GB = $27 – 8 GB= 40
25 GB= 57 – 40GB = 67

Deze prijzen zijn in 2024 uitgezocht. Voor actuele prijzen kijk hier.

Spark

Deze prijzen zijn inclusief gratis Wifi punten en belminuten.
2 GB = $29 NZD – 10 GB= $49 NZD
50 GB = 79 NZD – Onbeperkt (snelheid reductie na 100GB) = $129 NZD

Deze prijzen zijn in 2024 uitgezocht. Voor actuele prijzen kijk hier.

Skinny – budgetvariant

Skinny biedt internet met belminuten en sms berichten. Wanneer je kiest voor een abonnement van 8 GB of meer, dan krijg je daarbij ook onbeperkt internet. Een voorbeeld: kies je voor een pakket met 15 GB dan krijg je voor 15 GB goed internet. Daarna wordt je internet langzamer. Uit onze ervaring is het wel beduidend lager, waarbij alles veel langer duurt om te laden.

Een simkaart van Skinny kan je niet op het vliegveld kopen. De simkaarten zijn verkrijgbaar bij een van deze winkels. Tip: Doe je boodschappen bij de goedkoopste supermarkt Pak ’n Save, hier vindt je ook een Skinny simkaart.

250 mb= $9 – 1.5 GB= $17
3 GB= – $27 – 8 GB= $40
15 GB = $50 – 80 GB = $70

Deze prijzen zijn in 2024 uitgezocht. Skinny heeft vaak aanbiedingen. Voor actuele prijzen kijk hier.

E-sim

Een e-simkaart koop je heel gemakkelijk online. Een van de grootste online e-sim provider is Airalo. Voor elk land zijn de prijzen verschillend. De prijzen voor internet in Nieuw-Zeeland kan je hier vinden.

Leuke korting! Doordat wij nu zelf gebruik maken van Airalo hebben we een ‘vrienden code’ gekregen waardoor jij $3 USD korting krijgt op je e-sim. Of maak gebruik van 10% of 15% korting. Kijk dus even wat voor jou voordeliger is. Check daarnaast ook even het loyaliteitsprogramma waardoor je kunt besparen op je volgende e-sims voor andere landen!

Zo krijg je korting:
Bestel je e-simkaart via deze link. Maak een account aan of log in. Kies het aantal GB wat bij jou past en vul één van de onderstaande codes toe bij het afreken proces:

10% korting: AIRALOESIM10 alleen voor bestaande klanten, geldig t/m 31 december 2024)
15% korting: NEWTOAIRALO15 (alleen voor nieuwe klanten, geldig t/m 31 december 2024)
$3 USD korting: LISANN9987 (alleen voor nieuwe klanten, onbeperkt houdbaar)

Hoeveel internet heb je nodig?

Het aantal GB dat je verbruikt in Nieuw-Zeeland is voor iedereen natuurlijk anders. Wij hebben zelf gekozen voor 20 GB wat we in vier weken op hebben gemaakt. Dat komt neer op 5 GB per week. Onze favoriete series hebben we gedownload bij een openbare hotspot zoals een bibliotheek. Een handige tip is om Google Maps al vooraf te downloaden zodat je die ook offline kunt gebruiken.

Conclusie

Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken voor het aanschaffen van een simkaart in Nieuw-Zeeland, zoals je hebt kunnen lezen. Om je het makkelijker te maken raden we het volgende aan: wanneer je bij aankomst gelijk internet wilt hebben kies dan voor een e-sim bij Airalo. Wil je voor de goedkoopste optie gaan kies dan voor Skinny (niet verkrijgbaar op het vliegveld). Wil je een simkaart aanschaffen op het vliegveld? Kijk dan vooraf naar de prijzen wat voor jou de beste optie is en ga naar een desk van jou keuze (One, Spark of 2degrees).

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven