De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Of je nu een backpacker bent die de wereld rondreist of een zakenreiziger die constant onderweg is, een VPN (Virtual Private Network) biedt veel voordelen om jouw reis prettiger te maken. In deze blog vertellen wij jou hoe je veilig gebruik kunt maken van openbare Wifi punten, je favoriete series of sportwedstrijden kunt bekijken en hoe je geld kunt besparen met het gebruik van een VPN. 

Wat is een VPN?

Als eerst is het handig om te weten wat een VPN nou precies is. Een VPN is een technologie die een veilige en versleutelde verbinding tot stand brengt tussen jouw apparaat (zoals een laptop, smartphone of tablet) en het internet. Hierdoor wordt het moeilijker voor derden om jouw persoonlijke activiteit te volgen of persoonlijke gegevens te onderscheppen. Dit is met name handig wanneer je verbinding maakt met openbare wifi-netwerken, waar je kwetsbaar kunt zijn voor hackers die mogelijk proberen om toegang te krijgen tot jouw gevoelige informatie.

De voordelen

Veilig op openbare netwerken

We hebben het eigenlijk al hierboven beschreven: een VPN zorgt ervoor dat je minder kwetsbaar bent voor hackers die je persoonlijke gegevens kunnen stelen. Waarschijnlijk ga je op reis gebruik maken van (gratis) Wifi spots om even je Whatsappjes te checken in dat leuke restaurant of om je social media up to date te houden in de trein. Zorg er dan voor dat je een VPN inschakelt zodat je veilig gebruikt kunt maken van deze wifi netwerken. 

Er zijn veel documentaires over het hacken van telefoons op Netflix te vinden zoals ‘Cyberbunker’. Je zult hierna snel een VPN aanschaffen. 

Je favoriete programma’s streamen

Niets is frustrerender dan op vakantie zijn en ontdekken dat je favoriete tv-programma’s of streaming diensten niet beschikbaar zijn vanwege geografische beperkingen. Met een VPN kun je echter je virtuele locatie wijzigen naar je thuisland of een ander land waar de gewenste inhoud beschikbaar is. Zo kun je blijven genieten van je favoriete programma’s, ongeacht waar ter wereld je je bevindt. Of het nu gaat om het volgen van je favoriete sportevenementen, het kijken naar de nieuwste afleveringen van series of het streamen van films, een VPN zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen tijdens je reis.

Geld besparen 

Een van de meest tastbare voordelen van het gebruikmaken van een VPN op reis is de mogelijkheid om geld te besparen. Hoe? Door je locatie te wijzigen naar een ander land kun je profiteren van regionale prijsverschillen. Bij het boeken van vluchten, hotels en autoverhuur kunnen de tarieven variëren afhankelijk van waar je je bevindt. Met een VPN kun je je locatie wijzigen naar een land waar de prijzen gunstiger zijn, waardoor je mogelijk aanzienlijk geld kunt besparen op je reiskosten. NordVPN heeft hier een speciale blog over geschreven en laat je het prijsverschil zien. Wij hebben dit zelf even bij een aantal hotels getest en zagen geen groot prijsverschil. Je moet er dus even voor zitten om betere deals te scoren. Het geeft dan ook geen garantie dat het altijd werkt, maar het is zeker het proberen waard! 

Een tip: Je kunt een VPN ook inzetten bij het aanschaffen van abonnementen. Zo is een Canva abonnement voor de helft goedkoper als je het op India zet. 

Overheidsbeperkingen omzeilen

In sommige landen wordt de toegang tot bepaalde websites of online diensten beperkt of gecensureerd door de overheid of internetproviders. Dit kan variëren van social media platforms tot nieuwswebsites en zelfs zoekmachines. Een goed voorbeeld hiervan is China die veel platforms blokkeert zoals Facebook en Youtube. Een VPN zorgt ervoor dat je wel toegang blijft houden.

Gratis vs betaalde VPN

Er zijn veel aanbieders voor VPN’s te vinden op de markt. Wij hebben zowel gratis als betaalde VPN’s uitgeprobeerd. Hierbij hebben we gemerkt dat je met gratis VPN’s vaak geluk moet hebben want 9 van de 10 keer werken ze niet. Daarbij is het ook de vraag hoe goed ze met je gegevens en bescherming omgaan. Uiteindelijk betaal je met je activiteitsgegevens of krijg je veel reclame.

Wij hebben er daarom voor gekozen om een betaalde VPN aan te schaffen. Eerst bij ExpressVPN en uiteindelijk bij NordVPN. Die laatste vinden wij het fijnste, omdat hier alle Nederlandse platformen op werken zoals Videoland, NPO Start en Ziggo Go. Het fijne aan NordVPN is dat wanneer je niet tevreden bent je na 30 dagen je geld terug kunt krijgen. Op die manier kan je ‘gratis’ een VPN uittesten en kijken of dit iets voor jou is. Je kunt kiezen uit een maand, 1-jaar of een 2-jarig abonnement voor goede prijzen. Ook mag je het delen met nog 6 anderen waardoor je kosten eventueel nog wat lager uit kunnen vallen. Daarnaast kun je gebruik maken van onze tip ‘geld besparen’ en het aankoop bedrag terug verdienen 😉

Sommige blog’s kunnen affiliatie linkjes bevatten. Wij gebruiken alleen affiliatie linkjes als wij er volledig achter staan. Het kost jou niks extra’s om via deze linkjes te boeken. Wij krijgen er echter een klein bedrag voor, zodat we onze website kunnen onderhouden. Bedankt voor het lezen van één van onze blogs! 

Deel dit bericht

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Wat te doen in Hobart: De beste tips in de stad

Door Marit | februari 2, 2024

8x handige tips voor super goedkope vliegtickets

Door Lisanne | januari 31, 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven