Alles over Victoria

Victoria

Victoria (VIC) is een staat dat in het zuid oosten van Australië ligt. In deze staat vindt je de bekende stad Melbourne. Vele reizigers komen naar Victoria om de Great Ocean Road te bezoeken. Wij zijn zelf 2,5 maand in de staat Victoria geweest en delen graag onze persoonlijke tips en alle informatie die je nodig hebt wanneer je Victoria wilt bezoeken.

Beste reistijd Victoria

De beste reistijd om Victoria te bezoeken is tussen september tot november en maart tot mei. In deze maanden heb je niet te maken met schoolvakanties (prijzen zijn duurder en snel uitverkocht), en het weer is aangenaam. Wanneer je meer naar het binnenland van Victoria gaat, houdt dan rekening met temperaturen die hoger zijn dan aan de kust.

December tot februari: zomervakantie- druk
Maart tot mei: lente- aangename temperaturen
Juni- Augustus: winter, temperaturen rond de 15 graden
September-november: herfst- aangename temperaturen en uit het hoogseizoen

Openbaar vervoer Victoria

In tegenstelling tot de staat NSW en SA waar je met je eigen pinpas kan inchecken moet je in Victoria een kaart kopen om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit kan bij een kiosk op het treinstation. Daarna kan je gebruik maken van bussen, trams of de trein. Wanneer je in het centrum bent van Melbourne zijn er ook een aantal trajecten waar je niet hoeft in te checken. Deze lijnen zijn gratis en lopen door het centrum.

Leuke bezienswaardigheden in Victoria

Victoria staat het meest bekend om Melbourne en de Great Ocean Road. Wij hebben in deze staat gewerkt en ook tijd gehad om andere plekken te ontdekken.

Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van Victoria en deze stad kan je zeker niet overslaan. Het is een multiculturele stad en je zult dan ook veel verschillende eet tentjes vinden. Ga naar de Melbourne Skydeck om de stad van bovenaf te zien, of bezoek de Federation Square, het hart van Melbourne. Breng ook een bezoekje bij de straat: Hosier Lane. Hier vindt je veel street art.

Philip Island

Philip Island is een klein eiland onder Melbourne en dit was een van onze hoogtepunten in Victoria. Je kunt hier namelijk little pinguïns zien. Je moet hiervoor wel een kaartje kopen want ze worden beschermd maar daarbij draag je ook bij naar onderzoeken. Wij hebben hier ook een little pinguïn geadopteerd.

The Grampians

The Grampians is een nationaal park dat in het westen van Victoria ligt. Hier kan je kangoeroes, koala’s en enchidna’s spotten. Er zijn verschillende wandelingen die je naar prachtige plekken brengen. Kijk ook om je heen naar oude tekeningen van de Aboriginals.

Raymond Island

Raymond Island ligt op de weg van Sydney naar Melbourne en is de tussenstop waard. Op Raymond Island is namelijk een grote populatie koala’s. Hier hebben wij onze eerste baby koala met moeder gezien. Voor een klein bedrag neem je de boot naar de overkant (5 minuten) en vervolgens volg je de borden naar de koala’s.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een route langs de kust van Australië en is 243 kilometer lang. Onderweg zijn er verschillende tussenstops die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo rijd je onder andere langs de 12 apostelen, Cape Otway National Park en leuke plaatsen. Huur een auto of camper voor deze mooie route en je zult gegarandeerd mooie plaatjes schieten.

De leukste camping aanraders in Victoria

De leukste camping waar wij tot nu in Australië hebben overnacht is Bimbi Park in Cape Otway. Je slaapt hier namelijk onder de koala’s! Deze camping ligt op de route van de Great Ocean Road. Ga je wat meer boven Melbourne reizen dan raden wij de plek Mount Franklin aan. Dit is een gratis camping waar wij een aantal weken hebben gestaan toen wij aan het werk waren in Daylesford. Deze staat trouwens niet op campermate of wikicamps (een verborgen parel dus nog).

Random facts over Victoria

  • Victoria staat bekend om zijn wijnproductie
  • Victoria heeft het meest diverse ecosysteem van Australië
  • Er wonen ongeveer 6,6 miljoen mensen in Victoria.
  • Victoria is de thuisbasis van ’s werelds grootste tramnetwerk
  • Victoria heeft een oppervlakte van 227416 km2

Meer artikelen over Victoria

Scroll naar boven