Australië

Australië

Australië is een enorm land dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap, unieke dieren en rijke geschiedenis. Het land beslaat een oppervlakte van meer dan 7,6 miljoen vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 25 miljoen mensen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Australië gaat duizenden jaren terug en begint met de inheemse bevolking, de Aboriginals. In 1770 claimde de Britse ontdekkingsreiziger James Cook het land voor Groot-Brittannië en in 1901 werd het land een federatie van zes Britse kolonies.

Vandaag de dag is Australië een multicultureel land dat mensen van over de hele wereld verwelkomt. Er wonen ook veel Nederlanders in Australië, die daar zijn om te studeren, te werken of gewoon te genieten van de prachtige natuur en het warme klimaat.

Australië is verdeeld in zes staten en twee territoria: New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia, Australian Capital Territory en Northern Territory. Elk van deze regio's heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties.

Veel reizigers kiezen ervoor om Australië te verkennen door te backpacken. Dit betekent dat ze met een rugzak rondreizen en verblijven in goedkope accommodaties zoals hostels of campings. Het is een geweldige manier om het land te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Visa

Working Holiday Visa

Kortom, Australië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, diverse inwoners en vele bezienswaardigheden om te ontdekken.

Scroll naar boven