Australië

Australië

Australië is een enorm land dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap, unieke dieren en rijke geschiedenis. Het land beslaat een oppervlakte van meer dan 7,6 miljoen vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 25 miljoen mensen. Veel reizigers kiezen ervoor om Australië te verkennen door te backpacken. Iets wat wij inmiddels al meer dan een jaar doen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Australië gaat duizenden jaren terug en begint met de inheemse bevolking, de Aboriginals. In 1770 claimde de Britse ontdekkingsreiziger James Cook het land voor Groot-Brittannië en in 1901 werd het land een federatie van zes Britse kolonies. Vandaag de dag is Australië een multicultureel land dat mensen van over de hele wereld verwelkomt. Er wonen ook veel Nederlanders in Australië, die daar zijn om te studeren, te werken of gewoon te genieten van de prachtige natuur en het warme klimaat.

Indeling van Australië

Australië is verdeeld in zes staten en twee territoria: New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia, Australian Capital Territory en Northern Territory. Elk van deze regio's heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties. Ook heeft iedere staat zijn eigen klimaat. Het is daarom aan te raden om hier mee rekening te houden. Wij zijn inmiddels al bij bijna elke staat geweest en hebben onder dit bericht een kaart van Australië toegevoegd waar je op kunt klikken om zo meer informatie over elke staat te krijgen, en de beste tips.

Visa

Voor een reis naar Australië heb je een visum nodig. Er zijn verschillende opties die je kunt aanvragen wanneer je naar Australië gaat. Wij beschrijven deze opties hieronder.

eVisitor
Wanneer je een korte vakantie van maximaal 3 maanden wilt maken naar Australië kan je het beste een eVisitor aanvragen. Deze visum is gratis voor Nederlanders.

Working Holiday Visa
Ben je net als ons van plan om op een working holiday te gaan? Zorg er dan voor dat je deze voor je 30e verjaardag aanvraagd. Wij hebben de Working Holiday subclans 417 aangevraagd waarbij we een jaar lang door Australië mogen reizen en werken. Indien je langer wilt werken in Australië dan moet je minstens 3 maanden gewerkt hebben om je tweede visum aan te vragen. Wil je hierna nog een jaar verlengen. Dan moet je op je tweede visa minstens 6 maanden specifiek werk hebben gedaan. Het is niet mogelijk om van een Working Holiday Visa over te stappen naar een andere visa wanneer je in het land bent. Het visum kost 635 dollar.

Visitor
Wil je langer dan drie maanden in Australië blijven, maar ben je te oud voor de Working Holiday of wil je niet werken. Vraag dan het Visitor visum aan van 190 dollar. Hiermee kan je 3, 6 of 12 maanden door Australië reizen.

Studenten visa
Wanneer je van plan bent om te gaan studeren in Australië dan moet je het Student visum aanvragen. Hiermee kan je maximaal vijf jaar in Australië zijn om daarmee een studie of opleiding te volgen. Let wel op dat je maar een bepaald aantal uur in de week mag werken. Zorg dus voor voldoende financiële middelen. Het visum kost 710 dollar.

Kosten Australië

Australië is net als Nederland een duur land. Waar eerst werd gezegd dat Australië duurder is dan Nederland, is het nu vergelijkbaar. Zorg er dus voor dat je de financiële middelen hebt, of schaf een Working Holiday Visa aan waarbij je ook aan het werk kan gaan in Australië. In deze blog geven we een inzicht in onze uitgaven in Australië.

Meer informatie over Australië

Hierboven hebben we een beknopt stukje over Australië geschreven en we delen graag meer informatie over dit prachtige land. Klik daarom op de interactieve kaart hieronder om zo naar onze blogs van Australië te gaan.

Recente artikelen australië

Scroll naar boven