19 handige apps voor jouw reis door Australië

Sta je op het punt om op reis te gaan naar Australië of ben je inmiddels al aangekomen? Dan zal je vast de mooie foto’s gaan maken met je mobiel van het land Down Under. Maar wist je dat jouw smartphone nog meer kan zijn dan alleen een camera en een communicatiemiddel? Je kunt je reis door Australië nog makkelijker maken door een aantal handige apps te installeren. Wij hebben een overzicht gemaakt van apps die wij (regelmatig) gebruiken. Laten we dus snel samen een kijkje nemen naar 20 van de meest handige en onmisbare apps die jouw reis door Australië onvergetelijk zullen maken!

Google Maps

De app waar wij veruit het meest gebruik van maken is Google Maps en iedereen kent dit wel. De meest bekende functie van Google Maps is natuurlijk de navigatie. Google Maps biedt een uitstekende turn-by-turn navigatie voor auto’s, fietsers, voetgangers en zelfs het openbaar vervoer. Het helpt je de snelste en meest efficiënte route naar je bestemming te vinden. Daarnaast biedt het realtime verkeersinformatie, zodat je tijdens je route aanpassingen kunt maken om files of verkeersongelukken te vermijden. Wat wij heel fijn vinden is dat de app veel informatie geeft over lokale bedrijven en bezienswaardigheden. Zo kan de app je helpen met het vinden van supermarkten, goede restaurants, de goedkoopste tankstations en leuke uitjes. Doordat veel mensen reviews achterlaten op de app kan je zien welke plekken populair en goed beoordeeld zijn. Zie je een leuk restaurant of een mooie plek die je in de toekomst wilt bezoeken, dan kun je deze opslaan. Zo ontstaat er een leuke map met allemaal vlaggetjes. Een andere hele handige functie voor reizigers is dat je kaarten offline kunt downloaden. Zo hebben wij de kaart van Sydney offline gedownload, zodat we toen we aankwamen in Sydney de weg naar ons hotel konden vinden zonder internet, aangezien we nog geen Australische simkaart met data hadden.

Handig om rekening mee te houden:

  • Sommige wegen in Australië zijn niet verhard wat met een normale auto niet prettig is om overheen te rijden. Wanneer je buiten de stad gaat rijden en meer de binnenlanden ingaat, kies dan voor de optie om deze wegen te vermijden op Google Maps.
  • Op een paar plekken in Australië moet je tol betalen, maar dit is makkelijk te vermijden wanneer je dit uitschakelt in Google Maps. Dat scheelt weer ‘papierwerk’.

Wikicamps & Campermate

Als je het land door gaat reizen met een eigen of gehuurde auto dan kunnen deze apps niet ontbreken op jouw telefoon. Wikicamps bevat een uitgebreide database met kampeerplaatsen, caravanparken en rustplaatsen. De app biedt handige filteropties, waardoor je kampeerplaatsen kunt selecteren op basis van specifieke criteria, zoals voorzieningen en prijsklasse. Gebruikers kunnen recensies en beoordelingen achterlaten op de app, wat je helpt in het maken van een keuze voor de juiste kampeerplek. Net als Google Maps biedt het de mogelijkheid om kaarten offline te downloaden, zodat je er ook gebruik van kunt maken als je op plekken bent waar geen bereik is. Dit komt nogal eens voor in nationale parken. Campermate is eenzelfde soort app als Wikicamps, alleen dan gratis. Tijdens het reizen maken wij gebruik van beide apps, omdat ze elkaar goed aanvullen. Soms staat een camping niet op Wikicamps, maar wel op Campermate of andersom.

BOM Weather

Het is natuurlijk altijd handig om te weten wat voor weer het wordt. De BOM Weather-app geeft je de meest nauwkeurige weervoorspelling in Australië en komt rechtstreeks van het Australian Bureau of Meteorology. In de app verschijnen ook meldingen, zoals bij ons nu op het moment van schrijven dat er een grote kans is op een bosbrand in het nabijgelegen gebied.

Flybuys & EverydayRewards

De grote supermarktketens van Australië zijn de Woolworths en Coles. Bij beide supermarkten kan je gratis aanmelden voor een reward programma. Elke keer wanneer je boodschappen doet of bij bepaalde benzinestations gaat tanken spaar je punten als je je code laat scannen. Er zijn ook nog andere ketens die meedoen, die zullen we hieronder beschrijven. Het meedoen met zo’n programma loont vooral wanneer je voor langere tijd in Australië bent. Zo hebben wij al meerdere keren 50 dollar per maand bespaard op boodschappen door alleen maar te scannen.

Flybuys: Coles, Liquorland, Bunnings, Kmart, Target en Shell Coles Express. Klik hier voor een volledig overzicht en vraag een pas aan.
EverydayRewards: Woolworths, Ampol, EG Ampol, BIG W, BWS, Quantas. Klik hier voor een volledig overzicht en vraag een pas aan.

AllTrails

AllTrails is een handige app voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. Het biedt een uitgebreide database met duizenden wandelroutes over de hele wereld waaronder ook veel in Australië. Je kan gemakkelijk routes vinden die bij jou passen. Het heeft namelijk handige filteropties, zoals moeilijkheidsgraad, lengte en bezienswaardigheden. Het bevat GPS-navigatie waarmee je de route kunt volgen, zelfs zonder internetverbinding wat vooral handig is in afgelegen gebieden. De app bevat recensies en foto’s van andere gebruikers, zodat je een indruk kunt krijgen van de wandelroute en inspiratie op kunt doen.

EasyPark

EasyPark is een fijne app voor wanneer je ergens wilt parkeren. De app geeft je een handig overzicht van beschikbare parkeerplaatsen en wanneer je daar eenmaal bent aangekomen kan je eenvoudig betalen via de app. Zo hoef je niet meer naar een parkeermeter te lopen en voorkom je boetes omdat je tijd verloopt. Wij hebben af en toe dat we ergens langer zijn dan verwacht en kunnen dan via de app de tijd iets langer door laten lopen.

Fuel Map

De brandstofprijzen in Australië zijn heel erg variabel. Zowel qua tijden als locaties. Het is daarom handig om vooraf te checken waar je het goedkoopst kunt tanken om geld te besparen. Een handige app hiervoor is Fuel Map.

Uber

Wanneer je geen eigen auto tot je beschikking hebt, of je wilt het rijden door de stad vermijden, dan is de app Uber erg handig. Je kunt gemakkelijk zien of er iemand beschikbaar is die jou van A naar B kan brengen en wat voor prijs daarvoor wordt gevraagd.

Wise

Iedere reiziger raden we dit aan: de Wise app. Via deze app kan je bankrekeningen openen in allemaal verschillende landen. Zo hebben wij een Nederlandse, Maleisische en Australische rekening op deze app staan. De wisselkoersen zijn super gunstig en je kunt overal met de bankpas betalen. Wat wij daarnaast ook handig vinden is dat er een overzicht beschikbaar is waar je kunt zien aan wat voor dingen je geld uitgeeft. Denk hierbij aan boodschappen, vrije tijd en tours.

Als je via deze link een WISE account opent krijg je een gratis transfer tot 500 euro + wij krijgen ook nog een klein bedrag. Win-win situatie 🙂

Valuta

Benieuwd naar hoeveel euro een bepaald bedrag in Australische dollars eigenlijk is? Dan kan je de Valuta app gebruiken. Wij gebruiken hem nog regelmatig ook al zijn we al lange tijd hier in Australië, het blijft toch fijn om te weten hoeveel het bedrag in euro’s is.

Polarsteps

Deze app is super handig voor alle reizigers die graag hun reis willen vastleggen. De app maakt gebruik van de GPS-functie van je telefoon, zodat je route en locatie automatisch bijgehouden worden en je deze niet meer handmatig in hoeft te voeren. De app is zeer gemakkelijk in gebruik en doet het meeste werk al voor je, zodat jij gewoon lekker kunt genieten van je reis. Het enige wat je hoeft te doen is teksten en foto’s toevoegen aan de plaatsen waar je geweest bent. De link van je Polarsteps kun je doorsturen naar al je familie en vrienden, zodat zij je in realtime kunnen volgen. Dit betekent dat je niet meer iedereen apart op de hoogte hoeft te houden van je avonturen.

Skyscanner

Als je op zoek bent naar de goedkoopste of de snelste vlucht zoals bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht in Australië, dan is Skyscanner de app voor jou. Skyscanner doorzoekt honderden luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus om gebruikers de meest concurrerende prijzen voor vluchten te bieden. Het helpt reizigers om gemakkelijk en snel verschillende opties te vergelijken. De app biedt flexibiliteit bij het zoeken naar vluchten op verschillende datums en bestemmingen. Hierdoor kunnen gebruikers de meest kosteneffectieve en handige reisopties vinden. Je kunt prijsmeldingen instellen voor specifieke routes en datums. Skyscanner stuurt je vervolgens een waarschuwing wanneer de prijzen dalen, waardoor je de beste deals kunt vinden. Naast vluchten biedt Skyscanner ook de mogelijkheid om hotels en autoverhuur te vergelijken. Dit maakt het een alles-in-één pakket voor het plannen van je reis.

Lees hier meer over het boeken van super goedkope vliegtickets.

Booking.com

Dit is de meest populaire app voor het boeken en zoeken van accomodaties, waaronder hotels, appartementen, hostels en meer. Booking.com heeft uitgebreide filteropties waarmee je gemakkelijk zoekopdrachten kunnen verfijnen op basis van criteria zoals prijs, voorzieningen, locatie en meer. De app bevat recensies van gasten die eerder in de accommodaties hebben verbleven. Dit biedt waardevolle inzichten en helpt je bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij het kiezen van een verblijfplaats.

Wikifarms

Als je van plan bent om op een Working Holiday naar Australië te komen, dan is de app Wikifarms handig voor een zoektocht naar een baan. Op deze app staan veel gegevens van boerderijen waarmee je contact op kunt nemen. Het nadeel van deze app is dat het wel geld kost. Je kunt daarom ook via deze pagina onze Google Pin Map aanvragen met een overzicht van meer dan 500 werknemers waar jij kunt werken. Al meer dan 1000 andere backpackers hebben deze map inmiddels gedownload, en dit is helemaal gratis!

ATO

Een ander handige app voor wanneer je op een Working Holiday bent in Australië is de ATO app van de overheid. Je kunt hier eenvoudig belasting aangifte doen en wellicht een aantal dollars terug krijgen.

Gumtree

Gumtree is de Nederlandse Marktplaats. Het wordt veel door Australiërs gebruikt om spullen te verkopen maar ook om job advertenties te plaatsen. Het is de ideale site wanneer je bijvoorbeeld een (backpackers) auto wilt kopen, een baan zoekt of andere spullen nodig hebt zoals een tent en je daarvoor niet de volle prijs wilt betalen.

Wie Betaald Wat

Een erg handige app wanneer je met andere mensen reist is de Wie Betaald Wat app. Geen gedoe meer met wie wat nou heeft betaald, je zet het gemakkelijk in de app waardoor je een handig balans overzicht krijgt. Voor op reis is dit voornamelijk handig wanneer je met andere Nederlanders reist of in ons geval met elkaar.

Mis jij nog apps in deze lijst? Laat het ons weten dan zullen we dit toevoegen.

Andere blogs die interessant zijn wanneer je naar Australië gaat:
Inpaklijst voor backpacken in Australië
Rijden in Australië: Dit moet je weten 
15 Bucket List activiteiten in Australië die je absoluut niet mag missen!
Nederlands eten in Australië: Een overzicht 

Deel dit bericht

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Wat te doen in Hobart: De beste tips in de stad

Door Marit | februari 2, 2024

8x handige tips voor super goedkope vliegtickets

Door Lisanne | januari 31, 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven