Maleisië

Maleisië

Maleisië is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn diversiteit en multiculturalisme. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden en nationale parken tot bruisende steden en historische bezienswaardigheden. Nederland heeft in het verleden veel invloed gehad op Maleisië. Zo heeft het land bijvoorbeeld een aantal Nederlandse forten en koloniale gebouwen, zoals het Stadthuys in Malakka. Daarnaast is het Nederlands een van de drie officiële talen in de staat Malakka.

Beste reistijd

Maleisië heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. Houd er rekening mee dat de regenperiode tussen november en februari valt, dus als je van plan bent om in die periode te reizen, is het verstandig om regenkleding mee te nemen.

Kosten rondreizen door Maleisië

Als je van plan bent om Maleisië te bezoeken, is het handig om te weten dat het land relatief goedkoop is. De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen lager dan in Europa of de Verenigde Staten. Wij hebben onze kosten van een maand reizen bijgehouden en beschreven in een aparte blog. Benieuwd hoeveel wij hebben uitgegeven? Lees dan hier verder.

Leuke bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in Maleisië. Enkele van de populairste attracties zijn de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, de Batu Caves, de Cameron Highlands, het eiland Langkawi en de historische stad Malakka. Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden van Maleisië. 

Visum

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Maleisië binnen te komen en te verblijven voor maximaal 90 dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Als je van plan bent om te gaan backpacken in Maleisië, is het verstandig om een goede uitrusting te hebben en voorbereid te zijn op het tropische klimaat. Het land heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, wat het gemakkelijk maakt om van de ene naar de andere plaats te reizen. Ook zijn er veel hostels en budgethotels waar je kunt verblijven. Benieuwd naar onze ervaring in Maleisië? Lees dan een van onze persoonlijke blog's, of neem een kijkje naar meer artikelen over Maleisië hieronder.

Scroll naar boven