Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Wanneer je naar het prachtige Maleisië reist, is het erg prettig om verbonden te blijven. Hierdoor kan je gemakkelijk navigeren, communiceren en jouw mooiste foto’s online zetten. Er is veel keuze tussen simkaarten. In deze blog geven wij jou een handig overzicht welke simkaart je kunt aanschaffen en op welke plek, zodat jij snel een keuze kunt maken.

Soort simkaart

Als eerste moet je de keuze maken of je een fysieke simkaart wilt of een een e-sim. Een fysieke simkaart moet je in de winkel kopen en een e-sim kan je online kopen. Hieronder een overzicht met de voor- en nadelen:

E-sim

+ geen gedoe met een winkel/kiosk zoeken
+ je kunt het al in Nederland bestellen, zodra jij in Maleisië landt werkt jouw e-sim op het Maleisische netwerk
+ je huidige Nederlandse simkaart kan je in je mobiel laten waardoor jij altijd bereikbaar bent (zet wel even het internet uit op je Nederlandse kaart)

– Vaak iets duurder dan een fysieke simkaart
– Je mobiel moet een e-sim wel kunnen ondersteunen. Check hier of jouw mobiel dit ondersteunt
– Meestal alleen beschikbaar bij grotere providers

Meerdere landen bezoeken?
Ben jij van plan om naast Maleisië ook nog andere landen te bezoeken? Dan kan je kijken naar een e-sim die je in verschillende landen kunt gebruiken. Een van de grotere aanbieders hiervoor is Drimsim.

Fysieke simkaart

+ Meestal iets goedkoper dan een e-sim
+ Beschikbaar voor alle mobiele telefoons
+ Meer keuze uit verschillende aanbieders

– Je moet naar een winkel/kiosk wanneer je in het land van bestemming bent
– Je moet je huidige Nederlandse simkaart verwijderen (en goed bewaren)
– Installatie duurt iets langer

Wij hebben zelf een fysieke simkaart gekocht, omdat wij ons van te voren hier niet echt in hebben verdiept. Achteraf hadden we zeker ook een e-sim kunnen aanschaffen voor het gemak. Vooral omdat Lisanne haar Nederlandse simkaart hierdoor kwijt is geraakt. Maar… wanneer jij je simkaart goed opbergt en het geen probleem vindt om een kiosk of winkel te zoeken dan ben je waarschijnlijk iets voordeliger uit met een fysieke simkaart.

Hier koop je een simkaart in Maleisië

Fysieke simkaart

In Maleisië zijn simkaarten verkrijgbaar bij verschillende locaties, waaronder luchthavens, lokale winkels en mobiele operators. Wij hebben zelf onze simkaart gekocht op het vliegveld van Kuala Lumpur. Nadat je door de douane bent gekomen zie je verschillende kiosks staan waar ze simkaarten aanbieden. Loop langs de verschillende kiosk en kijk wat het beste bij jou past. Wanneer je eenmaal wat gevonden hebt kan je aangeven wat je wilt en vervolgens helpen zij jou met de installatie. Hiervoor heb je wel paspoort gegevens nodig aangezien dit verplicht is in Maleisië.

Je kunt er ook voor kiezen om vooraf online een simkaart te bestellen en die op te halen op het vliegveld. In het hoofdstuk hieronder geven we verschillende opties van providers waarbij dit kan. Land je niet op een grote luchthaven? In het stadscentrum vind je mobiele winkels en zelfs supermarkten die simkaarten aanbieden en je kunnen helpen met de installatie.

E-simkaart

Een e-simkaart koop je heel gemakkelijk online. Een van de grootste online e-sim provider is Airalo. Maar je kunt ook online kijken naar lokale operators in Maleisië zoals Maxis of Celcom.

Leuke korting! Doordat wij nu zelf gebruik maken van Airalo hebben we een ‘vrienden code’ gekregen waardoor jij $3 USD korting krijgt op je e-sim. Of maak gebruik van 10% of 15% korting. Kijk dus even wat voor jou voordeliger is. Check daarnaast ook even het loyaliteitsprogramma waardoor je kunt besparen op je volgende e-sims voor andere landen!

Zo krijg je korting:
Bestel je e-simkaart via deze link. Maak een account aan of log in. Kies het aantal GB wat bij jou past en vul één van de onderstaande codes toe bij het afreken proces:

10% korting: AIRALOMAY10 (alleen voor bestaande klanten, geldig t/m 31 mei 2024)
15% korting: NEWMAY15 (alleen voor nieuwe klanten, geldig t/m 31 mei 2024)
$3 USD korting: LISANN9987 (alleen voor nieuwe klanten, onbeperkt houdbaar)

De juiste operator en data kiezen

Maleisië heeft meerdere mobiele operators, waaronder Maxis, Celcom, Digi, U Mobile en Tune. Elk van hen heeft verschillende dekking, snelheden en prijspakketten. Voor de beste landelijke dekking kom je uit bij Maxis of Celcom. Blijf je vooral in drukke steden en aan de westkant (Penang, Langkawi etc.) dan kan je ook prima kiezen voor DIGI, U Mobile of Tune. Overweeg daarnaast de hoeveelheid data die je nodig hebt tijdens jouw verblijf. Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt. Let op! Dit overzicht is gemaakt in februari 2024, de prijzen kunnen misschien iets veranderen.

Celcom Sim Card

Wil je onbeperkt internetten en bellen? Koop dan een simkaart van Celcom. Je kunt kiezen uit een simkaart voor 7 dagen of voor 30 dagen en ze bieden 4G/5G internetsnelheid aan. Je kunt deze simkaart al van te voren bestellen en ophalen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Voor meer informatie over de ophaal mogelijkheden/het bestellen van de simkaart verwijzen we je naar deze site.

Prijzen:
Onbeperkt internet en bellen voor 7 dagen = 30 RM
Onbeperkt internet en bellen voor 30 dagen = 55 RM

Digi Sim Card

Krijg 30 GB en onbeperkt bellen met de simkaart van DIGI waarbij ze een internetsnelheid van 4G aanbieden. Ook deze simkaart kan je van te voren bestellen en ophalen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Voor meer informatie over de ophaal mogelijkheden/ bestellen verwijzen we je naar deze site.

Prijzen:
30GB voor 30 dagen = 35 RM

U Mobile Sim Card

U Mobile biedt verschillende pakketen aan met een internetsnelheid van 4G/5G. Je kunt kiezen uit maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse plannen. Hieronder beschrijven wij een aantal van deze plannen. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar deze website. 

Prijzen:

3GB en onbeperkt bellen voor 30 dagen= 35 RM
Onbeperkt internet en bellen voor 30 dagen = 40 RM

Tune Sim Card

Tune Talk biedt verschillende pakketten aan voor 15 of 30 dagen waarbij je een keuze kunt maken uit 15GB of 35GB. Deze simkaart kan je vooraf online bestellen en ophalen in west of oost Maleisië (Kuala Lumpur International Airport 1, Kuala Lumpur International Airport 2, Penang International Airport en Kota Kinabalu International Airport).

Prijzen (zie volledig overzicht op de website):

15GB voor 15 dagen = 25RM
30GB voor 30 dagen= 35 RM

Conclusie

Een simkaart kopen in Maleisië is niet moeilijk, de keuze maken voor welke simkaart je wilt aanschaffen misschien iets meer. Om het je makkelijker te maken raden we je het volgende aan: Wanneer je geen gedoe wilt op het vliegveld en gelijk internet wilt hebben kies dan voor een e-sim bij Airalo. Wanneer je geen e-sim wilt en ook niet ter plekke op het vliegveld wilt uitzoeken, kies dan voor een van deze fysieke simkaarten die je gelijk kan ophalen: Celcom (beste dekking), Digi of Tune. Wanneer je wilt kijken naar de beste prijs en aanbiedingen op dat moment, koop dan een fysieke simkaart op het vliegveld of in het stadscentrum.

Wil je op reis ook gebruik maken van openbare Wifi netwerken? Lees dan deze blogpost of een (gratis) VPN wat voor jou is. Alvast een tip: je kunt er veel geld mee besparen op hotels en vliegtickets! 

Deze blogs zijn ook interessant wanneer je naar Maleisië gaat:
De leukste plekken in Maleisië: Het schiereiland
Hoeveel kost een maand reizen door Maleisië?
Dit zijn leuke hostels en hotels in Maleisië

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven