Laatste week in Maleisië: Genieten op Langkawi!

Maandag zijn we vanuit George Town vertrokken naar het mooie eiland Langkawi. Om hier te komen hebben we eerst een stuk met de bus en later met de veerboot gereisd. Deze veerboot was een stuk groter dan de veerboot die naar Tioman ging, dus gleed deze een stuk soepeler over het water. Kotszakjes waren dus gelukkig niet nodig. Rond 17 uur kwamen we aan in ons hotel Casa Idaman, die maar 300 meter van het strand af lag. We zijn toen direct op pad gegaan om het mooie strand genaamd Pantai Cenang te ontdekken en een lekkere avondmaaltijd te scoren. Dit was gelukt bij een eettentje langs het strand waar we konden genieten van het uitzicht en de zonsondergang. 

Dinsdag hadden we besloten eerst lekker rustig aan te doen, aangezien we toch een hele week van Langkawi konden genieten. We hebben na ons ontbijt twee ligstoeltjes inclusief parasol gehuurd op het strand en hier bijna de hele dag doorgebracht met een muziekje en onze ereaders. Natuurlijk zijn we ook een aantal keer de zee in geweest. De watertemperatuur was echt heerlijk en het was lekker rustig. Perfect om even te dobberen. De dag hadden we wederom afgesloten bij een eettentje langs het strand met uitzicht op de zonsondergang. 

Woensdag zijn we op tijd opgestaan voor een leuke boottour naar drie verschillende plekken. De eerste stop was bij Pulau Dayang Bunting. Dit is het één na grootste eiland van de 99 eilanden die tot Langkawi behoren. Het eiland wordt ook wel “Island of the Pregnant Maiden” genoemd, omdat het silhouet van de heuvels een zwangere vrouw die op haar rug ligt vormt. Verder staat het eiland bekend om een groot zoetwater meer. De tweede stop was op het water naast een eiland waar veel adelaars rondvliegen. Hier werden de adelaars gevoerd door onze gids door kippen huid in het water te gooien. Het was erg gaaf om te zien hoe de adelaars hierop af vlogen en ze zo van redelijk dichtbij te zien. De laatste stop was nog een ander eiland die tot Langkawi behoorde. Hier hebben we even lekker kunnen zwemmen en genoten van het mooie strand. Hierna zijn we teruggebracht naar ons hotel en zijn we door gewandeld naar ons vertrouwde strandje. Hier hebben we nog gezellig met een vers fruitsapje op zitzakken langs het strand gezeten en een strandwandeling gemaakt. Aan het andere uiteinde van het strand hebben we in de avond, toen het allang donker was, genoten van een spectaculaire vuur show. 

Donderdag besloten we om een taxi te pakken naar de meest bekende trekpleister van Langkawi, namelijk de Sky Bridge. Om bij de Sky Bridge te komen moet je eerst via een van de steilste kabelbanen ter wereld omhoog de berg op. Daar kan je genieten van geweldige uitzichten op de zee en de eilanden van Langkawi. De Sky Bridge was erg indrukwekkend en had zelfs nog een stukje glazen vloer. Nadat we weer met de kabelbaan naar beneden waren gegaan, zijn we naar het 3D Art museum gegaan wat ook bij het ticket inzat. Hier hebben onder andere we op de voorpagina van de National Geographic gestaan, olifanten geaaid en onze eerst surflessen gehad. Hierna zijn we weer richting ons hotel gegaan. Tijdens de taxiritten van en naar de Sky Bridge hebben we wel honderden apen gespot, die allemaal gewoon langs de weg zaten te chillen. Voor de locals is dit de normaalste zaak van de wereld, maar voor ons nog steeds bijzonder aangezien wij naar de Apenheul moeten als we in Nederland apen willen spotten. In de avond zijn we naar de Night Market gegaan. Deze is iedere avond ergens anders op het eiland en op donderdagavond was deze voor ons het dichtstbij. Hier hebben we voor heel weinig geld heerlijk avondeten gehaald. Het was heel leuk om de verschillende eetkraampjes te zien en verschillende dingen uit te proberen. 

Vrijdag hebben iets gedaan waar we al naar uitkeken sinds maandag, namelijk voor het eerst op een jetski gereden! Op het strand vindt je iedere 10 meter wel een advertentie met de watersport activiteiten die daar worden aangeboden, waaronder rijden op een jetski. Sinds de aankomst op maandag stond dit dus al op Marit’s to-do-list en vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Het was heel gaaf om te doen over de golven en voelde super snel aan. Verder hebben we deze dag weer rustig aangedaan en genoten op onze gehuurde strandstoeltjes. 

Zaterdag hebben we een scooter gehuurd en hebben we heerlijk over het eiland getoerd. Eerst zijn we vertrokken naar Sandy Skulls Beach, een ander mooi strand aan de andere kant van het eiland. De rit hiernaartoe was mooi met veel bomen en ook weer een hoop aapjes langs de weg. Hier hebben we weer even gezwommen en zijn we vervolgens verder gereden richting het Kilim Geoforest Park. We hadden verwacht hier mooie uitzichten te kunnen zien, maar om die te kunnen zien moest je een privé boottour boeken waar wij op dat moment niet het geld voor over hadden. Na een lekkere maaltijd bij een restaurantje zijn we verder gegaan richting Kuah, de grootste stad op Langkawi. Hier hebben we wat winkels en de markt bezocht. Vervolgens zijn we weer richting ons hotel vertrokken. 

Zondag was alweer onze laatste dag op het mooie Langkawi. Om de week goed af te sluiten heeft Marit nog iets heel leuks gedaan: parasailing achter de boot! Het was prachtig om het strand en de eilandjes vanuit de lucht te zien. Verder hebben we wat minder leuke dingen gedaan, zoals de was en het inpakken van onze tassen. Onze tijd in Maleisië zit er alweer op. Wat is de tijd voorbij gevlogen in dit mooie land! 

Wij vinden het super leuk dat jullie onze blogs/vlog bekijken! Vergeet niet onze nieuwe Youtube video hier te bekijken en tot in Singapore.

Deel dit bericht

Ons avontuur door Nieuw-Zeeland

Door Lisanne | juni 3, 2024

Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | mei 26, 2024

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

4 gedachten over “Laatste week in Maleisië: Genieten op Langkawi!”

    1. Ha Tiny, wat leuk dat jullie onze blog weer gelezen hebben! We vonden onze vakantie in Maleisië veel te kort. Het land heeft ons echt positief verrast 😃

  1. Marianne Roelofs

    Hoi hoi lieve meiden wat ontzettend leuk om alles te volgen, ik liep wel een beetje achter Marit maar blijf jullie volgen, wat beleven jullie wat fantastisch

    1. Hoi Marianne, wat leuk dat je ons blijft volgen! Wij vinden het inderdaad fantastisch wat we allemaal beleven en zijn nog lang niet klaar met onze reis 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven