Oceanië

Algemene informatie Oceanië

Oceanië is een geografische regio die bestaat uit duizenden eilanden in de Stille Oceaan. Het totale oppervlakte van Oceanië is ongeveer 8,5 miljoen vierkante kilometer. Oceanië is verdeeld in drie regio's: Melanesië, Micronesië en Polynesië. Er zijn in totaal 14 landen in Oceanië, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea, Fiji, Samoa en Tonga. Elk land in Oceanië heeft zijn eigen unieke cultuur, taal en tradities. Het totale aantal inwoners van Oceanië is ongeveer 42 miljoen. De meeste landen in Oceanië hebben een kleine bevolking, Australië en Nieuw-Zeeland zijn de landen met het hoogste aantal inwoners van Oceanië.

Rondreizen door Oceanië

Backpacken door Oceanië is een populaire manier om de regio te verkennen. Er zijn veel hostels en budgetaccommodaties beschikbaar. Daarnaast kiezen ook veel mensen ervoor om een eigen auto te kopen wanneer je door Australië of Nieuw-Zeeland wilt reizen. Wanneer je niet veel geld hebt, maar toch wilt reizen dan kan je ook bij deze bovengenoemde twee landen een Working Holiday Visa aanschaffen. Dit hebben wij gedaan en we kunnen daardoor voor langere tijd in Australië verblijven. De beste reistijd voor Oceanië hangt af van het land dat je wilt bezoeken en de activiteiten die je wilt doen. Houd er echter rekening mee dat in het hoogseizoen de prijzen hoger kunnen zijn.

Ben jij ook van plan om naar een van de landen in Oceanië te gaan? Neem dan een kijkje op onze interactieve kaart hieronder, en selecteer het land waar jij meer informatie over wilt. Wij hebben namelijk de beste tips voor jouw verzameld! Benieuwd hoe onze reis tot zo ver is in Australië? Lees dan een van onze persoonlijke reisblog's of bekijk een van onze reisvlog's.

Scroll naar boven