Singapore

Singapore

Singapore is een van de meest populaire steden in Azië en is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en diverse ervaring. Als je van lekker eten houdt, dan is Singapore de perfecte bestemming voor jou. Singapore is een zeer veilige stad, met weinig criminaliteit en een efficiënte politiemacht. Je kunt dus met een gerust hart genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de stad. Daarnaast wordt Singapore ook vaak gebruikt als tussenstop wanneer je naar een ander land gaat. Wij zijn persoonlijk 3 dagen in Singapore geweest. Ben je benieuwd naar onze persoonlijke ervaring? Lees dan hier een van onze blog's, of bekijk de vlog over Singapore. 

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het plannen van je reis naar Singapore.

Beste reistijd

Singapore heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen. De beste tijd om naar Singapore te gaan is in de maanden februari tot oktober, dan valt het minste hoeveelheid regen, en heeft het een lage luchtvochtigheid. Wil je niet in het hoogseizoen reizen? Breng dan een bezoek in de maanden juli tot november. Wij zijn zelf in de maand oktober geweest wat prima te doen was.

Kosten rondreizen door Singapore

Singapore is een van de duurdere landen in Azië omdat ze veel moeten importeren. Relatief zijn de kosten ook weer niet heel hoog want de meeste reizigers zijn maar een aantal dagen in Singapore. Reken op een gemiddelde van 70 euro p.p.p.d.

Leuke bezienswaardigheden

Een van de populairste attracties in Singapore is Marina Bay Sands, een hotel, casino en winkelcentrum in één. Vanaf het observatiedek op het dak van het hotel heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de beroemde Gardens by the Bay. Een andere must-see attractie is de Merlion, het iconische standbeeld van Singapore dat half leeuw en half vis is. Het standbeeld staat aan de waterkant en is een populaire fotospot voor toeristen. Als je wilt genieten van de natuur en ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is een bezoek aan Sentosa Island een goede optie. Hier kun je ontspannen op de stranden, wandelen door de bossen en genieten van pretparken en andere activiteiten.

De stad staat ook bekend om zijn heerlijke streetfood, met gerechten zoals chili crab en chicken rice die je zeker moet proeven. Vergeet ook niet om een kopje kopi (koffie) te bestellen bij een van de vele koffiehuizen van de stad.

Visum

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Singapore binnen te komen en te verblijven voor maximaal 90 dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, en moet je binnen 3 dagen voor aankomst het digitale SG Arrival Card invullen.

Hopelijk helpen deze tips je bij het plannen van je reis naar Singapore en zorg je ervoor dat je het meeste uit je verblijf in deze prachtige stad haalt! Op zoek naar meer tips voor Singapore? Lees dan een van onze artikelen hieronder.

 

Scroll naar boven