Singapore ontdekken

Maandagochtend hebben we vroeg onze wekker gezet, want wij zaten in het eerste vliegtuig dat die dag van het vliegveld van Langkawi vertrok. Tijdens het opstijgen vlogen we langs het mooie strand van Cenang Beach en zagen we verschillende eilandjes voorbij komen. Na een korte vlucht van anderhalve uur zijn we veilig geland in het mooie Singapore. Het vliegveld zag er direct al erg indrukwekkend uit met mooie architectuur waar veel groen in verwerkt is. Met de trein zijn we naar ons hostel vertrokken, waar we eerst onze zware backpacks gedumpt hebben. Hierna zijn we op pad gegaan om het centrum van Singapore te ontdekken. Tijdens onze ontdekkingstocht zijn we door een aantal winkelcentra gestruind en hebben we weer hele gave street art ontdekt in het gezellige Chinatown. Het Chinatown van Singapore leek gelukkig een heel stuk schoner dan die van Kuala Lumpur en hier hebben we dan ook een lekkere avondmaaltijd gegeten.

Vervolgens zijn we vertrokken naar de plek waar Singapore zo bekend om staat: de Marina Bay Sands. Eerst zijn we door het luxe winkel gedeelte gelopen waar een klein kanaal in de stijl van Venetië doorheen loopt en eindigt met een kleine indoor waterval. Inmiddels was het al donker geworden en waren we naar buiten gegaan om een stukje te lopen onder mooie palmbomen met uitzicht op de verlichte skyline van Singapore. Daarna was het tijd voor de licht en water show van Spectra. Dit is een gratis 15 minuten durende show die iedere avond plaats vindt in het water voor de Marina Bay Sands. De combinatie van licht, water en muziek was erg indrukwekkend en echt het hoogtepunt van onze dag. Na de show zijn we nog even naar de bekende Supertree Grove gewandeld. Deze stonden er prachtig blauw verlicht bij. Na 20.000 stappen kwamen we vermoeid in ons hostel aan en keken we uit naar ons bed. Je zou verwachten dat we na zo’n lange dag als een blok geslapen hebben, maar helaas: niets was minder waar. Marit dacht zelfs even dat haar vader op bezoek was gekomen, want we hadden de hele nacht last van een flink snurkend persoon in onze hostelkamer…

De volgende dag begonnen we daarom rustig met een heerlijk ontbijt die aangekleed was als een ouderwetse American Diner uit de jaren 90. Daarna zijn we met de metro vertrokken naar de bekende Garden by the Bay. Hier zijn we eerst de Flower Dome in geweest. Dit is een grote koepel die het Guinness World Record heeft voor de grootste glazen kas ter wereld. Hier hebben we allerlei verschillende bloemen, planten en bomen van over de hele wereld gezien.

Vervolgens zijn we doorgegaan naar Cloud Forest. Dit is een grote koepel die ernaast ligt met de grootste indoor waterval ter wereld. De waterval en de met planten beklede berg waren erg indrukwekkend om te zien. Ook was het erg leuk dat op het moment dat wij er waren er het thema Avatar was. Zo zag je tussen de verschillende bomen en planten allerlei karakters uit de Avatar film staan en kon je zelfs jezelf veranderen in een avatar karakter bij een machine. Hierna hebben we nog door de omliggende tuinen gewandeld en hebben we de Spectra licht en watershow voor de tweede keer bekeken, omdat we die zo mooi vonden. Aansluitend zijn we doorgewandeld naar de Supertree Grove voor de lichtshow die daar plaats zou vinden: de Garden Rhapsody. We hadden geluk, want het thema op dat moment was World of Fantasy, met echt hele leuke nostalgische sprookjesmuziek, maar ook muziek van films als Indiana Jones. De lichtshow bekeken we liggend onder de middelste, grootste boom waardoor we een prachtig uitzicht hadden op alle lichtjes van de verschillende bomen. We hebben hier echt zo erg genoten en raden het echt iedereen aan om ooit eens Singapore te bezoeken.

 

De volgende dag zijn we met een kabelbaan naar een klein naastliggend eiland van Singapore gereisd genaamd Sentosa. Hier hebben we een wandeling gemaakt en een stukje van het strand bekeken. Vervolgens zijn we met de kabelbaan teruggereisd en zijn we met de metro richting het mooie Capita gebouw gereisd. Dit is een heel gaaf ontworpen gebouw met veel planten en bomen. Het was de bedoeling dat we vanaf de 51e verdieping een geweldig uitzicht zouden hebben over de stad vanaf de gratis tuin op het dak, maar helaas was het weer ineens helemaal omgeslagen en begon het hard te regenen en onweren. Hierdoor mochten we natuurlijk niet het dak op en moesten we weer met de lift terug naar benden. Bij de 20e verdieping mochten we nog wel uitstappen, hier hadden we gelukkig toch nog wat van het uitzicht in de buitenlucht kunnen genieten. Daarna hebben we onze backpacks opgehaald uit ons hostel en zijn we vertrokken naar het vliegveld. Het vliegveld van Singapore is erg groots en heeft van alles te bieden, waardoor mensen zich hier wel een hele tijd kunnen vermaken. Ook hier hebben we een indrukwekkende indoor waterval gezien. Hier zijn we naar de bioscoop gegaan, waar we een grote fout hebben gemaakt. De film die we wilden zien werd namelijk op meerdere tijdstippen getoond en wij dachten: we doen gewoon de film die het snelst begint. Daarachter stond: Dreamers, waarvan wij geen idee hadden wat dat inhield. Aangekomen in de zaal bleek dit een zaal te zijn die speciaal gemaakt was voor gezinnen met jonge kinderen. Dus begon er tijdens de film af en toe een baby te huilen en renden er spelende kinderen door de zaal. Gelukkig was de film zelf wel leuk. Hierna was het tijd om in te checken voor ons vlucht en zat ons avontuur in Singapore er alweer op.

 

We hebben ontzettend genoten in deze stad. Bekijk ook hier onze nieuwe vlog om zelf te zien hoe mooi Singapore is.

Deel dit bericht

Ons avontuur door Nieuw-Zeeland

Door Lisanne | juni 3, 2024

Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | mei 26, 2024

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

1 gedachte over “Singapore ontdekken”

  1. Lieve meiden, wat zien jullie prachtige dingen. En wat fijn dat we zo kunnen meegenieten, want ik zie ons niet zo’n grote reis maken!! En dan nu inmiddels in Australië!! We blijven jullie met plezier volgen! Doei 👋

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven