Onze eerste week in Kuala Lumpur

Maandag zijn we vanaf Schiphol vertrokken richting Kuala Lumpur met een overstap op Hong Kong. Het was erg druk op Schiphol, maar we waren gelukkig mooi op tijd bij onze gate. Ons vliegtuig vertrok later dan gepland, omdat alle passagiers nog met bussen naar het vliegtuig gereden moesten worden. Uiteindelijk liep onze vertraging op tot anderhalf uur, waardoor het erg spannend werd of we onze aansluitende vlucht wel konden halen. Gelukkig werden we goed opgevangen door het personeel van de luchthaven van Hong Kong, die ons (en andere passagiers) direct naar onze vlucht begeleidden. Het was een lange reis, maar we hebben ons goed vermaakt in het vliegtuig met de schermpjes waar onder andere films, spelletjes en een live camera van het vliegtuig op stonden. We zijn volgens planning op dinsdagmiddag aangekomen in Kuala Lumpur. Het eerste wat we hier geregeld hebben is een simkaart met internet, zodat we ons goed kunnen redden in deze stad met Google Maps en we onze familie op de hoogte konden stellen. Hierna hebben we een taxi gepakt naar ons hotel en even rustig aangedaan, zodat we wat konden bijkomen van onze reis. Onze eerste maaltijd hier was (heel verrassend) de McDonalds. Dit was echt het hoogtepunt van Lisanne’s dag, omdat dit hier veel goedkoper is dan in Nederland. 

Woensdag zijn we redelijk op tijd op pad gegaan om de Batu Caves te ontdekken. Dit is echt één van de hoogtepunten waar Kuala Lumpur om bekend staat. De Batu Caves is een serie grotten waar allemaal hindoeïstische tempels in zitten. De grotten waren erg indrukwekkend, maar we vonden vooral de lange kleurrijke trap en het grote standbeeld bij de ingang erg gaaf om te zien.

Wat ook erg leuk is, is dat er allemaal aapjes rondlopen. We hebben alleen wel een hele belangrijke tip voor jullie: koop géén eten in de buurt van deze aapjes! Wij maakten namelijk de fout om voor onszelf een lekker ijsje te kopen, omdat we het zo warm hadden. We hadden nog maar één hapje gehad en we werden al direct achtervolgt door de apen. Eén aap was zelfs zo brutaal om op Marit te springen en probeerde via haar jurk het ijsje te bereiken. Dit was het moment dat we beide gillend ons ijsje hebben neergegooid en naar een veilige afstand gerend zijn. Hier keken we heel teleurgesteld toe hoe de aap rustig ons ijsje op zat te eten. Hierna zijn we met een taxi vertrokken naar de Kuala Lumpur Tower waar je een prachtig uitzicht hebt over de grote stad. Vanaf hier kon je ook de indrukwekkende Petronas Twin Towers zien, die we later nog even van dichtbij bekeken hebben. De dag hebben we uiteindelijk afgesloten met het bekijken van de zonsondergang vanuit de infinity pool van ons hotel, waar je ook echt een prachtig uitzicht had. 

Donderdag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en zijn we daarna vertrokken naar ons nieuwe hotel middenin Chinatown. En met middenin bedoelen we ook écht middenin! We verbleven namelijk in een hostel in de bekende drukke Jalan Petaling straat, die helemaal volgepakt staat met kraampjes. Op de markt heeft Marit haar eerste leuke aankoop gedaan, namelijk een flodderbroek met olifantjes die perfect is voor bijvoorbeeld tempels waar je je knieën bedekt moet hebben. Daarna hebben we Chinatown verder verkend en mooie muurschilderingen ontdekt. We zijn geëindigd in de Central Market waar we nog meer winkeltjes bekeken hebben en een lekkere avondmaaltijd gehaald hebben in de food court. In het hotel lukte het Marit helaas niet goed om te slapen, omdat ze telkens geritsel hoorde bij het gordijn, maar Lisanne verzekerde haar ervan dat het de wind was. Uiteindelijk hadden we beide hierdoor niet heel goed geslapen die nacht, terwijl de wekker vroeg stond. 

Vrijdag vertrokken we namelijk op tijd met de bus richting Malakka voor een tour met een gids. Het was erg leuk dat de gids ons veel kon vertellen over de geschiedenis van Kuala Lumpur en Malakka. Er zit namelijk ook nog aardig wat Nederlandse historie in. Zo stonden wij in het midden van Malakka bij het “Stadthuys” en naast een kleine Hollandse windmolen. Verder stonden er allemaal stenen voor begraven Nederlanders in de ruïnes van een fort die dus alleen wij als Nederlanders konden lezen. Vanaf deze ruïnes hadden we ook een heel mooi uitzicht over Malakka en hebben we voor het eerst een glimp van de blauwe zee gezien. Hierna zijn we nog door de Jonker street en de Harmony street gelopen. Het bijzondere aan de Harmony Street is dat er een Chinese tempel, een moskee én een hindoeïstische tempel staat. Het is zo leuk om al die verschillende culturen te zien. De reis terug naar ons hotel in Kuala Lumpur duurde erg lang door files en we waren blij toen we er eindelijk waren. Die blijheid verdween echter als sneeuw voor de zon, want herinneren jullie nog het geritsel waar we het eerder over hadden? Dat bleek dus een rat te zijn die in onze hotelkamer zat! Die bleek via het gordijn omhoog en naar beneden te kruipen vanuit een kleine ruimte boven het raam… We zijn direct naar de lobby gegaan om het te melden en terwijl we hier zaten te wachten zagen we ook hier een rat zo van het balkon de lobby in lopen. Marit wilde eigenlijk direct weg naar een ander hotel en zat al op Booking rond te kijken, maar Lisanne wilde toch graag even afwachten en de andere kamer die we toegewezen hadden bekijken. Deze zat middenin het hotel, dus er waren geen ramen met kieren of gaten aanwezig waar ratten doorheen konden kruipen. Uiteindelijk hadden we daarom toch maar besloten om te blijven, aangezien het al na 22.00 uur was en we al voor de komende twee nachten betaald hadden. 

‘S nachts hebben we gelukkig geen last meer gehad van ratten, waardoor we redelijk geslapen hebben. We hebben zaterdag heerlijk ontbeten bij Merchant’s Lane. Dit is een eettentje die eigenlijk een beetje verstopt zit. Je gaat in een drukke straat naar binnen via een smalle deur waar je zo langsheen loopt als je niet weet dat die er zit, waarna je een trap omhoog loopt en dan ineens in een super leuk eettentje zit. Hierna zijn we eerst naar het nationale museum van Maleisië gegaan, waar de geschiedenis van het land verteld wordt. Daarna hebben we de prachtige Chinese Thean Hou tempel bezocht. Verder hebben we deze dag nog Little India bezocht. Dit is de Indische wijk van Kuala Lumpur. Hier was het erg druk, omdat er dit weekend Deepavali gevierd wordt. Dit is het lichtjesfeest van deze cultuur. We hebben hier een paar Indische lekkernijen gekocht om te proberen en zijn daarna voor het eerst met het openbare vervoer terug gereisd naar ons hotel. Deze avond zijn we ook nog naar de bioscoop geweest in de grote shopping mall Pavilion. 

Zondag was wederom een reisdag. Deze dag zijn we namelijk vertrokken richting Mersing. Vanaf hier zullen we dinsdag met de veerboot vertrekken naar het eiland Tioman, waar Marit gaat beginnen met haar duikcursus. 

Vandaag hebben we een chille dag. We hebben voor het eerst onze kleding gewassen en onze eerste Youtube video geplaatst. Neem dus snel een kijkje! 😉

Deel dit bericht

Ons avontuur door Nieuw-Zeeland

Door Lisanne | juni 3, 2024

Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | mei 26, 2024

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

6 gedachten over “Onze eerste week in Kuala Lumpur”

  1. Jullie hebben al heel wat beleefd deze 1e week. Mooi en avontuurlijk hoor. En heel leuk om te volgen! Kijk nu al uit naar de volgende belevenissen! Veel plezier!

  2. Marianne Roelofs

    Lieve dames wat een prachtig verhaal en spannende belevenissen hebben jullie al mee gemaakt, super leuk om jullie te volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven