MELBOURNE & MARIT’S VERJAARDAG

Het is hier een tijdje rustig geweest, omdat we de afgelopen weken veel gewerkt hebben. Op een gegeven moment werkten we zeven dagen in de week. In het begin alleen op de frambozenboerderij, wat helaas geen lange dagen waren. De eigenaren gaven aan dat het beter was als we vier dagen in de week zouden werken, zodat het beter te verdelen was onder de verschillende werknemers. Hierop zijn we op zoek gegaan naar een extra baantje voor drie dagen in de week die we gevonden hadden bij een eieren boerderij dichtbij Melbourne. Hier konden we gelukkig wel drie lange dagen draaien, waardoor we de afgelopen maand nog wat geld hebben kunnen verdienen. Na drie weken het werk op de frambozen en eieren boerderij gecombineerd te hebben, was er een voorval op de frambozenboerderij dat voor ons de druppel was. We hadden het gevoel dat ze oneerlijk tegenover ons waren en ons werk niet waardeerden, dus hadden we ontslag genomen. We weten van onszelf dat we harde werkers zijn en hadden gelukkig ook nog het werk bij de eieren boerderij, dus we vonden dat we in dit geval wel voor onszelf op mochten komen. Dit was ook weer een goed leermoment voor onszelf. Hierna hebben we nog drie weken bij de eieren gewerkt op maandag, dinsdag en woensdag, waar we de kartonnen eierdozen verpakten in grote kartonnen dozen en verder schoonmaakten. 

Tijdens ons eerste lange vrije weekend hebben we genoten op een camping in Rosebud, dat aan het water van Port Phillip ligt. Dit is de baai waar onder andere de grote stad Melbourne aan ligt. Hier hebben we genoten van de rust, het uitzicht, sushi en een prachtige zonsondergang. Eén dag zijn we richting Flinders Pier gereden, dat bekend staat als een mooie plek om te snorkelen en weedy seadragons te spotten. Helaas was de zichtbaarheid van het water erg slecht, waardoor we geen leuke waterbeestjes gezien hebben. Het weekend vloog voorbij. Op de terugweg richting onze kampeerplek bij ons werk zijn we nog langs de bathing boxes van Mills Beach gereden. Het was erg leuk om deze verschillende kleurrijke strandhuisjes te zien. 

Ons tweede lange vrije weekend zijn we de eerste dag even gaan shoppen. Eén van Lisanne’s slippers was namelijk verdwenen. Waarschijnlijk gestolen door een hond of meegenomen door een possum op een van onze vorige campings. De twee dagen hierna hebben we heerlijk in een appartementje in het centrum van Melbourne doorgebracht. Het was erg fijn om weer even een eigen bank, bed en badkamer te hebben. Ook hebben we genoten van onze eigen oven, want die hebben we natuurlijk niet in onze auto. Tijdens deze dagen was het MOOMBA Festival in volle gang. Dit is een jaarlijks festival middenin het centrum van Melbourne met een kermis, wateractiviteiten op de Yarra River, muziek, dans en vuurwerk. Zo hebben wij genoten van de Birdman Rally, waar mensen in een kostuum proberen zo ver mogelijk over de Yarra River te springen. Daarnaast hebben we waterski en wakeboard wedstrijden gezien. Verder zijn we nog naar de Queen Victoria Market geweest, waar we lekker gegeten hebben en wat souvernirtjes gekocht hebben. Als afsluiter van het weekend zijn we naar de MOOMBA Parade geweest. Hier kwamen allerlei culturen en gave wagens voorbij. 

Hierna hebben we onze laatste werkdagen bij de eieren boerderij gewerkt en even bij de McDonald’s gevierd dat we vanaf nu lekker vrij zijn. We hebben een super leuke activiteit gedaan voor Marit’s verjaardag, namelijk wildwater raften! De weken ervoor was er weinig regen gevallen, dus het water stond wat aan de lage kant. Hierdoor werd het wat lastiger en kwamen veel mensen vast te zitten op de rotsen. Dit was erg komisch om te zien. Marit’s verjaardag zelf hadden we eerst gewerkt op de frambozen boerderij, omdat geld verdienen even onze prioriteit was. Hier hebben we het gevierd met een lekkere (maar mierzoete) regenboogtaart en zijn we na het werk heerlijk uiteten geweest bij een sushi restaurant. 

Verder zijn we de afgelopen dagen bezig geweest met voorbereidingen voor onze aankomende trip. We hebben de auto van binnen gezogen, van buiten gewassen, opnieuw ingepakt en inkopen gedaan voor de komst van Marit’s broer. Tijmen gaat namelijk een maand met ons meereizen door Australië! Met z’n drietjes gaan we de komende tijd de Great Ocean Road en Tasmanië ontdekken. We kijken hier ontzettend naar uit en zullen jullie meenemen tijdens onze reis!

Neem ook een kijkje bij onze nieuwste vlog en vergeet niet te abonneren op ons YouTube kanaal, zodat jullie niks van onze reis missen!

Deel dit bericht

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Wat te doen in Hobart: De beste tips in de stad

Door Marit | februari 2, 2024

8x handige tips voor super goedkope vliegtickets

Door Lisanne | januari 31, 2024

2 gedachten over “MELBOURNE & MARIT’S VERJAARDAG”

  1. Marianne Roelofs

    Hoi hoi Marit en Lisanne ik had nog niet zoveel gereageerd, maar alles wel gevolgd super leuk, ook beide nog gefeliciteerd met jullie verjaardag
    Marit we zijn inmiddels 2 weken geleden opa en oma geworden van kleindochter Dani,ze heeft een moeilijke start gehad,maar gaat heel voorzichtig beter,kleine stapjes vooruit,ze heeft bloedgroep antagonisme, een andere bloedgroep als Marlot, waardoor ze erg geel was,suf en slaperig, ze heeft een week in het ziekenhuis gelegen, maar nu weer thuis, wel elke dag prikken, heel veel lieve groetjes van mij

  2. Weer een heel mooie blog en vlog . We kijken uit naar jullie verhalen en belevenissen tijdens de rondreis . Dat wordt genieten. Jullie daar en wij hier!! Liefs van ons !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven