AUSTRALIAN OPEN & LISANNE’S VERJAARDAG

Onze vorige blog eindigde met het goede nieuws dat we een nieuw baantje gevonden hadden op een kleine frambozenboerderij. Helaas valt het tot nu toe nog erg tegen, omdat we niet de uren kunnen krijgen die ze ons beloofd hadden. Er zijn gewoonweg onvoldoende frambozen om ons lange werkdagen te kunnen bieden. Een voordeel hiervan is wel dat we alvast wat van de prachtige Great Ocean Road hebben kunnen ontdekken en we uitgebreid Lisanne’s 25ste verjaardag hebben kunnen vieren tijdens onze vrije dagen.

Zo zijn we als eerste richting Torquay gereden, waar de Great Ocean Road begint. Dit is hét surfstadje van Australië. Hier hebben we lekker even geshopt bij de hippe kledingwinkels en heeft Lisanne een mooi nieuw hoedje gevonden. Verder hebben we hier heerlijk geluncht bij een super leuk eettentje en ook nog een lekker ijsje gegeten langs het strand. De nacht hebben we doorgebracht op een gratis camping middenin het nationaal park Great Otway. Hier hebben we vanuit onze rooftop tent een wilde wallaby gespot en hebben we in de ochtend ook nog de bekende Australische Kookaburra vogel gezien.

 

Hierna konden we weer twee korte dagen werken op de frambozenboerderij. Hier hebben we twee fijne campings in de buurt. Eén op Mount Franklin, waar het heerlijk rustig is en je middenin de natuur zit. De ander bij Newstead Racecourse, waar je helemaal gek wordt van alle kaketoes die daar in grote groepen rondhangen en een hoop lawaai maken, maar waar je wel heerlijke douches hebt.

 

Na de twee korte werkdagen zijn we richting Anglesea en Aireys Inlet geweest, wat vaak de tweede en derde stops zijn van de Great Ocean Road. Hier hebben we genoten van prachtige uitzichten op verschillende stranden en rotsen. Bij Aireys Inlet hebben we bij de vuurtoren in het theehuis weer lekker geluncht. Vervolgens kregen we de keuze van onze werkgevers: terug rijden naar de frambozenboerderij in Yandoit voor twee korte werkdagen van maximaal 2 a 3 uur of die dagen vrij krijgen. We hebben toen besloten om de twee dagen vrij te nemen, zodat we lekker rond de kust konden blijven en onverwachts naar de Australian Open konden gaan. De Australian Open vonden we zo leuk, dat we zelfs nog een tweede keer ernaartoe zijn gegaan. Hier hebben we onder andere de Nederland Botic van der Zandschulp en de legende Rafael Nadal zien spelen. De wedstrijden van Nadal waren onwijs gaaf, omdat het hele stadion uitverkocht was en iedereen ontzettend meeleefde met de wedstrijd. Het hele stadion was muisstil tijdens het spel, maar barstte in applaus uit als er een game of set werd gescoord. Helaas verloor Nadal zijn tweede match vanwege een heup blessure, maar we kunnen toch mooi vertellen dat wij hem in het echt hebben zien spelen.

Tussen de twee Australian Open dagen hadden we helaas ook een minder leuke dag. We hoorden namelijk een raar geluid tijdens het rijden van de auto. Iedere keer als we de bocht doorreden naar rechts klonk het alsof er water door onze auto liep bij het dashboard aan de passagierskant. Na een google search kwamen we er al snel achter dat het afvoersysteem van de airco waarschijnlijk verstopt zat. Bij de garage werd ons vermoeden bevestigd en zijn ze direct aan de slag gegaan om het te ontstoppen. De mannen moesten erg lachen en waren verbaasd dat er zo veel water in het afvoersysteem verstopt kon zitten. “Het lijkt wel een waterval”, zeiden ze. Daarnaast moest er nog een belt bij de motor vervangen worden, deze kon gelukkig direct geleverd en vervangen worden. Toen ze echter klaar waren kwamen ze nog iets anders tegen: twee rubberen slangen moesten hoognodig vervangen worden, want ze vielen bijna uit elkaar. De monteur gaf aan dat hij het bijzonder vond dat wij nog zo ver met onze auto gekomen waren en raadde ons af om nog verder te rijden. Hierop hebben we noodgedwongen een luxe B&B moeten boeken, omdat de campings in de omgeving allemaal vol zaten. Uiteindelijk was de B&B natuurlijk totaal geen straf, omdat we hier heerlijk konden douchen en slapen op een lekker zacht bed. Twee dagen later werden de rubberen slangen geleverd en konden we weer met onze fijne auto op pad.

 

We zijn toen direct vertrokken richting de leuke camping die Marit voor Lisanne’s verjaardag geregeld had. Deze camping staat bekend om de koala’s die hier in de eucalyptus bomen leven. Die avond hebben we er 8 gespot, waaronder een moeder met haar joey. De dag erna hebben we uitgebreid Lisanne’s verjaardag gevierd met een kajaktocht tussen de zeehonden en onze allereerste surfles! Na een aantal pogingen lukte het ons eindelijk om heel even op het surfboard te staan, maar vielen we al snel weer in het water. Om het feestje compleet te maken had Marit nog ballonnen en een verjaardagstaart geregeld.

Hierna zijn we weer terug gereden richting Yandoit, waar we de afgelopen tijd afwisselend op Mount Franklin en Newstead Racecourse hebben doorgebracht. Ook zijn we nog twee keer een dagje weg geweest naar twee omliggende stadjes genaamd Ballarat en Castlemaine. Hier hebben ze nog leuke ouderwetse gebouwen staan, die je verder niet zo veel ziet hier in Australië. Verder hebben we nog veel leuke reisplannen gemaakt voor wanneer Marit’s broer en even later Lisanne’s ouders en broertje naar Australië komen. De komende periode zullen we eerst nog aan het werk zijn en alvast heel veel uitkijken naar de leuke reis die nog gaat komen. Onze nieuwe vlog staat ook weer online en kunnen jullie hier bekijken. Tot de volgende keer!

Deel dit bericht

Ons avontuur door Nieuw-Zeeland

Door Lisanne | juni 3, 2024

Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | mei 26, 2024

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven