Kerst met koala’s, wombats en dolfijnen

In het zonnige Australië was het kerstgevoel bij ons niet echt aanwezig, maar toch hebben we hier ontzettend genoten van de kerstdagen. We waren onverwachts een dag eerder klaar met werken, dus hebben we op de 24ste het plaatsje Young voorgoed achter ons gelaten en zijn we vertrokken naar het Nationale Park Tidbinbilla. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt door het reservaat met de hoop een vogelbekdier te spotten. Dit is helaas niet gelukt, maar wel hebben we hier een potoroo (kangoeroerat), een eastern long-necked turtle (langnek slangenhalsschildpad), een musk duck (muskuseend) en een hagedis gezien. Vervolgens zijn we naar het eucalyptus bos gegaan waar we onze eerste koala’s hebben gezien. Dat is naast de kangoeroe natuurlijk hét bekende dier van Australië. Het was echt heel erg leuk om deze schattige dieren in het echt te zien, ook al zaten ze de hele tijd te slapen. Hierna zijn we nog naar een uitzichtpunt in het park geweest en hebben we aan het einde van dag nog een groep kangoeroes gespot die lag te luieren in de schaduw van de bomen. Onze kerstavond hebben we rustig met z’n tweetjes doorgebracht op een camping zonder bereik. 

De dag erna zijn we vertrokken richting Jervis Bay, waar we onze eerste kerstdag aan het strand hebben doorgebracht. We hebben hier genoten van de prachtige blauwe kleuren van het water en de mooie witte stranden. In de avond hebben we als kerstdiner in plaats van de standaard gourmet een heerlijke barbecue in de zon gehad. Als toetje hadden we een super lekker taartje gekocht met Lotus Speculoos. De nacht hebben we doorgebracht op een rest place in de buurt van Jervis Bay, want de volgende ochtend moesten we hier weer vroeg zijn voor een hele leuke activiteit, namelijk: dolfijnen spotten op de boot!

Om kwart over 9 stonden we klaar in de baai om aan boord te gaan van de boot. De dag begon erg mistig, maar gelukkig klaarde het helemaal op tijdens onze tocht waar we hebben kunnen genieten van een grote groep wilde dolfijnen die voor onze boot uit zwom. Dolfijnen vinden het namelijk erg leuk om met de stroming van de boot mee te zwemmen. Hierna zijn we naar een ander mooi strand van Jervis Bay gegaan, waar het een stuk rustiger was. We hadden het strand en de baai bijna voor ons alleen. Hier hebben we nog een leuk stuk gepeddeld op onze sup genietend van het mooie uitzicht. Vervolgens zijn we vertrokken naar onze volgende camping in Kangaroo Valley. Kangaroo Valley staat verrassend genoeg niet bekend om kangoeroes, maar om de grote groep wombats die hier rondloopt. Een wombat is weer een ander soort buideldier die alleen in Australië voorkomt, net als koala’s. De wombats kwamen tevoorschijn op de camping tijdens de zonsondergang. We hebben zelfs een selfie met een van de schattige beestjes kunnen maken! 

Die nacht werden we middenin de nacht wakker door een ritselend geluid. We waren namelijk onze plastic afvalzak buiten de tent vergeten en die was nu aan het kraken door een nieuwsgierige snuffelende wombat. Gelukkig was de wombat niet geïnteresseerd in ons afval en hoorden we hem al snel weer verder grazen. Hierop is Marit maar even de tent uit gegaan om onze afvalzak naar binnen te halen. Een paar uur later werden we weer wakker, omdat ineens de hele auto heen en weer schommelde! Toevallig hadden we die avond een wombat gezien die een aantal keren onder een tak zijn lichaam heen en weer bewoog, zodat hij zijn rug kon krabben. Waarschijnlijk had de wombat die aan ons afval gesnuffeld dus jeuk aan zijn rug en gebruikte hij de onderkant van onze auto om hier te kunnen krabben. 

De volgende ochtend waren de wombats inmiddels weer in hun hol gekropen en hebben we nog weer even de sup opgepompt om een rustig stukje te peddelen op het riviertje naast de camping. Hierna zijn begonnen aan onze reis richting Sydney, of zoals mijn oma zou zeggen: “Disney”. Hier zitten we de komende dagen in een villa samen met andere Nederlanders en zullen we daar gezellig Oud & Nieuw vieren. We willen jullie bij deze alvast een hele fijne jaarwisseling wensen en hopen jullie volgend jaar hier weer te zien! 🙂 

P.s. onze vlog staat ook online waarin je mooie beelden kan bewonderen. Klik hier voor de vlog.

Deel dit bericht

Ons avontuur door Nieuw-Zeeland

Door Lisanne | juni 3, 2024

Simkaart in Nieuw-Zeeland kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | mei 26, 2024

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven