Werken in Australië

Vorige week dinsdag zijn we begonnen met rondbellen naar verschillende boerderijen in de omgeving van Sydney en sindsdien staan we op een minimalistische camping in het super kleine plaatsje Wombat. Wombat ligt naast de plaats Young, die bekend staat om hun lekkere kersen. Het wordt namelijk omringt door kersen boomgaarden en sinds vrijdag werken wij bij één van de grootste boomgaarden van Young: Medina & Co. 

We hadden dinsdag direct geluk, want Medina & Co was de eerste cherry farm die we aan de telefoon hadden. De manager gaf aan dat ze ons later op de dag terug zou bellen met antwoord op de vraag of ze nog werk voor ons hadden. Nog geen half uur later belde ze al met het goede nieuws: ze zochten nog mensen voor de pakschuur en vroeg of we direct langs konden komen om kennis te maken. Hierop hebben we direct onze rooftop tent weer ingeklapt en zijn we naar Young gereden. Anderhalf uur later kwamen we aan en na een kort gesprekje waren we al aangenomen. We konden donderdag beginnen voor 7 dagen in de week. Lekker geld verdienen dachten we zo! 

Helaas liep het allemaal anders dan gepland, omdat het weer de afgelopen tijd niet heeft meegezeten voor de kersenboeren. Uiteindelijk zijn we vrijdag begonnen met werken. Dit was een halve dag waarin ze nog van alles aan het uittesten waren en wij rustig ingewerkt konden worden. Het weekend waren we alweer vrij, want de kersen waren toch nog niet ver genoeg gerijpt. Maandag begonnen we weer met goede moed, maar ook dit werd een halve dag en de twee dagen erna waren we weer vrij. Ze wilden de kersen toch nog wat langer de tijd geven om te rijpen. Ze gaven zelf ook aan dat het kersenseizoen nog nooit zo laat voor hen begonnen was. Gisteren zijn we weer begonnen en nu hopen we dat we iedere dag door kunnen werken tot aan de kerst, zodat we mooi wat geld kunnen verdienen. In de tussentijd zijn we ook al weer op zoek naar nieuw werk voor de maanden januari en februari in de omgeving van Melbourne. 

Onze werkdagen beginnen we met het aantrekken van een geel hesje en het opdoen van een super flatteus haarnetje. Vervolgens gaan we de pakschuur in en beginnen we eerst met plastic zakken in dozen te doen. Hierna wassen we onze handen en trekken we handschoentjes aan, want dan gaat het werk met de kersen beginnen. Er zijn verschillende taken, waaronder het uitpikken van slechte kersen langs de band, het wegen van de dozen met kersen, het vullen van de zakjes en het afsluiten en labelen van de dozen. We werken samen met allemaal andere backpackers die ook bij ons op de camping staan, dus het zal vast een gezellige tijd worden. Onze vlog komt later pas online, maar hieronder kunnen jullie alvast een fotorapportage bekijken van onze eerste werkdagen!

Deel dit bericht

2 gedachten over “Werken in Australië”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven