Wij gaan weer reizen!

Welkom terug bij onze persoonlijke blog. Een blog waar we lang naar hebben uitgekeken om te schrijven omdat het betekent dat wij klaar zijn met werken in Australië. Na 4,5 maand gewerkt te hebben in Hahndorf is het eindelijk weer tijd om onze backpacks in te pakken en nieuwe plekken te gaan ontdekken. Graag nemen wij jullie mee in een korte samenvatting van wat we de afgelopen maanden hebben meegemaakt en onthullen we onze planning voor de rest van onze reis, met daarbij een einddatum!

De afgelopen maanden

In onze vorige persoonlijke blog hebben we al wat verteld over hoe we de feestdagen hebben gevierd op de camping waar wij hebben gewerkt. In eerste instantie was het de bedoeling dat we hier maar 3 maanden zouden gaan werken maar omdat wij minder uren werkten dan verwacht zijn we hier uiteindelijk 1,5 maand langer verbleven. Het werk was in principe hetzelfde als bij onze vorige baan in Alice Springs, maar de standaarden zijn hier veel hoger. Het is dan ook een van de beste campings in Australië (helaas betekent dit niet dat we meer betaald kregen). Aan ons lichaam voelen we wel dat we hard hebben gewerkt, want we zijn nog nooit zo vermoeid geweest. Dit komt ook mede door het dunne matras en de stretcher waar we op geslapen hebben. Daarom hebben we de laatste weken dan ook voornamelijk rustig aangedaan op onze vrije dagen. Dat gaf ons wel meer tijd om blogs te schrijven over de plekken waar wij zijn geweest en video’s te maken wat we heel leuk vinden. Af en toe hebben we een heerlijke cabin gekregen waar wij gratis gebruik van mochten maken wanneer het erg warm was. Gelukkig (of juist weer niet) was dit een van de warmste zomermaanden in Hahndorf waarbij je moet denken aan meerdere dagen van 38 graden achter elkaar.

In de weken waarbij wij nog wel wat energie hadden hebben we aardig wat ontdekt van Zuid-Australië. Zo zijn we naar de Barossa Valley geweest, wat bekend staat om zijn vele wijngaarden. Ook zijn wij meerdere keren naar een strand gereden waar je overheen mag rijden en hebben we een mooi nationaal park gezien. Dit kan je allemaal zien in onze vlogs waarbij we ook de stad Adelaide laten zien. Ondertussen zijn we ook allebei een jaartje ouder geworden en hebben dit voor de tweede keer in Australië gevierd. Een leuk cadeau dat wij via Instagram hebben gewonnen is een reisvoucher van maar liefst AUD $500. Daar hebben wij goed gebruikt van gemaakt, want afgelopen week zijn wij daardoor wezen abseilen. Wij waren de enigsten die de tour hadden geboekt, waardoor we extra veel naar beneden konden gaan en persoonlijke aandacht hadden. Een erg leuke ervaring!

Op onze één na laatste werkdag hebben we afscheid genomen van de meeste collega’s waarbij ze een kleine barbecue voor ons hadden geregeld. Dinsdag was onze echte laatste werkdag waarbij we ook nog wat lekkers hebben achtergelaten en voorgoed ‘goodbye’ hebben gezegd. Daarna was het tijd om onze tent op te gaan ruimen en alles weer in de auto te proppen om te gaan genieten van onze welverdiende centen.

Planning komende maanden

Nu zijn we aangekomen bij het leukste gedeelte, want wij hebben ondertussen genoeg tijd gehad om het vervolg van onze reis te plannen met daarbij hele gave activiteiten. Sommige activiteiten houden we nog even geheim en anderen vertellen we in onze planning hieronder.

22 maart – 30 april: reizen van Adelaide naar Perth
We hebben maar liefst 1,5 maand de tijd om van Adelaide naar Perth te reizen. Dit is een afstand van meer dan 2700 km waarbij we mooie tussenstops gaan maken. Zo zullen we een aantal prachtige stranden ontdekken die voorheen zijn uitgeroepen tot de mooiste stranden van Australië (en sommigen zelfs ter wereld). Ook gaan we weer een stukje de outback in, namelijk naar de Flinders Ranges waarbij we verwachten prachtige wandelingen te maken. Op deze route passeren we ook de overgang naar de staat West-Australië. Voor ons is dit de laatste staat die we nog niet hebben bezocht. Wat dus gaat betekenen dat we alle staten in Australië hebben gezien aan het einde van onze trip! Het tijdsverschil met Nederland wordt hierdoor ook weer korter, al is dit niet voor lang, want op 1 mei staat een vlucht naar Nieuw-Zeeland gepland.

1 mei – 4 juni: Nieuw-Zeeland
Vanuit Perth vliegen we naar het zuidereiland van Nieuw-Zeeland waar we bijna 5 weken lang gaan rondreizen in onze gehuurde campervan. We gaan hier hele mooie wandelingen maken, met als hoogtepunt een helicopter vlucht waarbij we landen op de Franz Josef Glacier om daar over de gletsjer te lopen. Ook zullen we de bekende steden Christchurch en Queenstown bezoeken.

4 juni – 12 juni: terug naar Perth
In eerste instantie was het de bedoeling om heel het rondje van Australië af te maken, maar daar zijn wij op terug komen. We vinden Australië een heel mooi land maar kijken er ook naar uit om andere culturen te ervaren. Dit hebben we besloten nadat we een ticket naar Nieuw-Zeeland hadden geboekt, dus gaat ons retour ticket weer terug naar Perth. Dat geeft ons tijd om onze auto te gaan verkopen en ook het eiland Rottnest Island nog te bezoeken waar je hele schattige dieren zult vinden genaamd quokka’s.

12 juni – 20 juli: Sri Lanka en Malediven
Op 12 juni staat er een vlucht gepland naar Sri Lanka en de Malediven. Hoelang we precies in welk land zullen zijn weten we nog niet. In Sri Lanka willen we voor een aantal dagen een tuktuk huren waarbij we ons verplaatsen door het land, en de welbekende treinrit van Ella naar Kandy nemen. Misschien komen we ook het broertje van Lisanne tegen, want die is net vertrokken naar Azië voor zijn avontuur. In de Malediven willen we graag met whalesharks en manta rays zwemmen. Als je denkt aan de Malediven dan denk je aan luxe resorts, maar er zijn tegenwoordig ook goede guesthouses te vinden waardoor de kosten niet al te hoog gaan oplopen (hopelijk).

Einddatum

En dan zijn we aangekomen bij de einddatum. Onze tickets naar Nederland hebben we een aantal weken geleden geboekt, wat betekent dat het vast staat dat we weer voet op eigen bodem gaan zetten. Vanuit de Malediven (Mané) zullen we naar Amsterdam vliegen waarbij we een korte tussenstop maken in India. Op 21 juli landen we dan heel vroeg op Schiphol!

Gelukkig is het nog niet zo ver en gaan we nog genoeg zien de komende tijd. Voor nu gaan we deze week eerst even lekker uitrusten bij een aantal mooie stranden van de Yorke Peninsula in Zuid-Australië waarbij we opladen voor al het moois dat gaat komen. Bedankt weer voor het lezen en we houden jullie op de hoogte!

Deel dit bericht

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Wat te doen in Hobart: De beste tips in de stad

Door Marit | februari 2, 2024

8x handige tips voor super goedkope vliegtickets

Door Lisanne | januari 31, 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven