Oostkust Australië deel 1

In de vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat de ouders en het broertje van Lisanne zijn aangekomen in Australië en we de eerste dag met hen naar Gold Coast zijn gegaan. Sindsdien hebben we enorm veel hoogtepunten samen meegemaakt. Graag nemen we jullie weer mee met onze reis. 

Springbrooke Nationaal Park

In Australië is het nu herfst, wat betekent dat de dagen korter worden. Om 17:15 uur gaat de zon al onder. Hierdoor gaan we vroeger naar bed, maar worden we ook eerder wakker. Bij de eerste camping (voor de familie van Lisanne) was het dan ook al donker nadat we terug kwamen van Gold Coast. Pas in de ochtend zagen we dat we in een hele mooie, ruime omgeving zaten. Deze dag hebben ze de camper ‘geïnstalleerd’ en zijn we in de middag naar een nationaal park gegaan. Met z’n allen in onze auto, want dat is toch wat handiger rijden dan in zo’n grote camper. In het nationaal park hebben we echt een prachtige wandeling gemaakt, waar we werden getrakteerd op een mooie waterval. In de avond hebben we gezellig spelletjes gespeeld. 

Brisbane en Moreton Island

Als je naar Australië gaat moet je natuurlijk minstens koala’s en kangoeroes gezien hebben. Bij de oostkust is dit iets lastiger dan waar wij eerder zijn geweest in Australië, maar met wat online zoekwerk hebben we een perfect plekje gevonden. Zo zijn we naar een park gereden waar Lisanne’s familie beide diersoorten heeft kunnen zien en van hun lijstje heeft kunnen afstrepen. Daarna zijn we naar een camping gereden die in het noorden van Brisbane ligt. Vervolgens zijn we weer met onze auto naar de stad gereden. Hier hebben we onze auto iets buiten de stad gratis geparkeerd en hebben we de gratis ferry genomen die ons naar het centrum bracht. We zijn even de stad in geweest en zijn leuk geslaagd bij een souvenir shop. ‘s Avonds hebben we heerlijk met z’n allen gegeten in een restaurant en daarna namen we de ferry weer terug. Inmiddels was het al donker, waardoor de stad heel mooi verlicht was! 

De dag erna zijn we heel vroeg opgestaan, want er stond een dagtrip naar Moreton Island op de planning. Dit is een klein eiland naast Brisbane. Hier hebben we samen met het broertje van Lisanne een snorkeltour gedaan waarbij we gingen snorkelen rond scheepswrakken, wat heel gaaf was. Voor de rest hebben we lekker gerelaxed met z’n allen op het prachtige wit strand. 

Noosa en Rainbow Beach 

Over Noosa hebben we mooie verhalen gehoord. Helaas hadden we maar 1 dag hier gepland en was de dag kort, omdat we ook nog een lang stuk moesten rijden vanuit Brisbane. Wel hebben we de mooie Coastal walk gedaan in Noosa waar we onderweg dolfijnen hebben gespot. Ook gingen we naar de fairy pools wat we vast wilden leggen op onze drone. Helaas heeft de drone het niet overleefd, want hij is daar gecrasht. Super balen omdat we hem veel gebruiken en graag gave beelden wilden gaan maken op Fraser Island, dat twee dagen later op de planning stond. Daarom hebben we de volgende dag een nieuwe drone gekocht. 

De dag na Noosa zijn we naar Rainbow Beach gegaan. Een plek die je echt niet mag overslaan. We zijn hier naar de Carlo Sand Blow gegaan. Een plek met allemaal zand en een prachtig uitzicht over het strand. Helaas hebben we hier dus geen drone beelden van kunnen maken… Daarna zijn we nog een stuk doorgereden naar Hervey Bay, omdat we hier de dag erna erg vroeg onze gehuurde auto voor Fraser Island op konden halen. 

 

Fraser Island

Onze wekker stond al om 5:00 uur ‘s ochtends voor één van de hoogtepunten van onze reis. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld waar je met je auto overheen kan rijden. Je moet hier wel een goede 4×4 voor hebben, dus hebben wij er een gehuurd. Eenmaal bij het verhuurbedrijf kregen we een briefing over hoe je moet rijden op het zand en wat je vooral niet moet doen. We werden een beetje ‘bang’ gemaakt, dus Erica zag er wat tegenop. Dat was echter nergens voor nodig, want zolang je normaal rijdt is er niks aan de hand. We zijn hier drie volle dagen geweest en hebben overnacht op een resort op het eiland, wat echt heel fijn was. De eerste dag zijn we naar Lake Mckenzie gegaan waar het water heel helder was. Later op de dag zijn de 3 jongelui alvast even met de auto over het strand gaan rijden, omdat we niet konden wachten. De tweede dag was het echt tijd om op het strand te rijden. Met een tussenstop bij een scheepswrak gingen we naar de Champagne Pools. Je mag niet in de zee zwemmen op Fraser Island, maar wel in deze rock pools. Ook hebben we onderweg dingo’s gezien. Dit zijn wilde honden waar je niet te dichtbij in de buurt moet komen. De laatste dag zijn we over veel zandwegen gegaan waar we nog wat tussenstops hebben gehad. Alles verliep goed, tot de laatste 30 minuten van de dag. We hadden onze auto een uur van te voren geparkeerd bij een souvenir shop, die vlakbij de ferry was die om 17:00 uur vertrok. Om 16:30 uur stapten we weer in de auto, maar die startte ineens niet meer! Na een aantal telefoontjes met het verhuurbedrijf moesten we met al onze spullen (en dat waren er veel) naar de veerboot toe lopen en de auto achterlaten op de parkeerplaats. De mechanic was namelijk net op dat moment een andere auto op het eiland aan het helpen. Gelukkig hebben we het net optijd gered en werden we door het verhuurbedrijf op het vaste land weer opgepikt en naar onze auto en camper gebracht. We dachten alles gehad te hebben, maar helaas bleek dat niet zo te zijn… Onze auto had namelijk een lege accu! Blijkbaar hadden we een lampje aan laten staan. Snel zijn we naar het verhuurbedrijf gerend of ze ons konden helpen met startkabels, wat ze gelukkig gedaan hebben. We waren moe van de lange dag, maar moesten hierdoor eerst nog wel een aantal rondjes rijden om de accu op te laden voordat we naar de camping konden. 

Agnes Water

In Agnes Water konden we even bijkomen van het lange reizen in de auto. We zijn hier naar een camping geweest waar kangoeroes worden opgevangen. Hier zijn we 2 nachten gebleven en hebben we mooie foto’s kunnen maken van de kangoeroes. Er waren zelfs twee kleine kangoeroetjes die hun eerste stapjes maakten voor onze camera. Ook hebben we nog een LARC! Tour gedaan. Dit is een tour in een knalroze amfibievoertuig. Dit betekende dat we zowel op de wegen als in het water reden, wat een hele leuke ervaring was. 

 

Gladstone- eerste afscheid 

Het broertje van Lisanne, Julian, moest helaas alweer naar huis, omdat hij nog aan het studeren is. Dus hebben we hem afgezet bij het vliegveld in Gladstone. Hij is zelf nog een dag naar Sydney gegaan, voordat hij weer terug naar Nederland vertrok. Wij zijn vervolgens met de boot naar Heron Island gegaan, waar we iets fantastisch hebben meegemaakt! Maar dat lezen jullie volgende week 😉

Bedankt weer voor het lezen! Het was een lange blog, maar we hebben in korte tijd ook erg veel meegemaakt. Dat is ook te zien in onze nieuwe vlog, die jullie hier kunnen bekijken. Tot de volgende keer!

Deel dit bericht

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Door Lisanne | april 26, 2024

Ontdek de Eyre Peninsula van Zuid-Australië

Door Marit | april 26, 2024

De Yorke Peninsula ontdekken

Door Marit | april 23, 2024

Ontdek Yorke Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | april 6, 2024

Flinders Ranges bezoeken: Tips en informatie

Door Lisanne | april 3, 2024

Wij gaan weer reizen!

Door Marit | maart 22, 2024

Wat te doen in Singapore: De leukste activiteiten!

Door Marit | maart 13, 2024

Overnachten in Singapore: Dit zijn de leukste hostels & hotels

Door Marit | maart 10, 2024

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Door Marit | maart 9, 2024

Barossa Valley bezoeken: Dit is er te doen

Door Lisanne | maart 3, 2024

19 handige apps voor jouw reis door Australië

Door Marit | maart 1, 2024

Ontdek Fleurieu Peninsula in Zuid-Australië

Door Lisanne | februari 28, 2024

Whitsundays bezoeken: De ultieme ervaring

Door Lisanne | februari 24, 2024

K’gari (Fraser Island) bezoeken | Leuke plekken en tips

Door Lisanne | februari 21, 2024

Simkaart in Maleisië kopen | Een handig overzicht

Door Lisanne | februari 17, 2024

15 Bucket List activiteiten in Australië die je NIET mag missen!

Door Marit | februari 8, 2024

Maria Island bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 5, 2024

Cradle Mountain bezoeken: Tips en praktische informatie

Door Lisanne | februari 3, 2024

Wat te doen in Hobart: De beste tips in de stad

Door Marit | februari 2, 2024

8x handige tips voor super goedkope vliegtickets

Door Lisanne | januari 31, 2024

2 gedachten over “Oostkust Australië deel 1”

  1. Marianne Roelofs

    Hoi hoi Lisanne en Marit wat zijn het mooie verhalen en wat maken jullie veel mee fantastisch om te zien,ik volg jullie nog steeds hoor,zelf alweer 8mnd pensioen waar blijft de tijd heel veel plezier liefs Marianne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven