Visum aanvragen voor Australië | Dit zijn de opties

Australië is een prachtig land om te bezoeken en biedt verschillende mogelijkheden voor Nederlanders. Voordat je avontuur Down Under begint, is er één essentiële stap: het aanvragen van het juiste visum voor Australië. In deze blog nemen we je mee door visumopties voor Nederlanders, zodat je goed voorbereid aan je Australische reis kunt beginnen.

Visum aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Australië doe je via de officiële website van de Australische overheid. Er zijn verschillende websites die zich aanbieden om je te helpen bij een visumaanvraag, maar trap hier niet in. Vaak moet je hiervoor een extra bedrag betalen wat totaal niet nodig is. Om een indicatie te krijgen hoelang het duurt voordat je je visum binnen hebt na je aanvraag kan je hier kijken. Wij hebben bij beide keren na aanvraag direct ons visum binnen gekregen.

Verschillende soorten Visa

Er zijn verschillende soorten visums die je kunt aanvragen voor Australië. Wij behandelen de meest bekende die je kunt aanvragen voor een korte vakantie, lange vakantie, werkvakantie en stage.

eVisitor (subklasse 651)

Een eVisitor visum is ideaal wanneer je voor een korte vakantie van maximaal drie maanden naar Australië wilt. Het grootste voordeel van dit visum is dat het gratis is.

  • Geldigheid: Dit visum is geldig voor maximaal drie maanden bestemd voor vakantie of familiebezoek.
  • Werkbeperking: Op dit visum mag je niet werken in Australië.
Visitor (subklasse 600)

Een Visitor visum is ideaal voor degenen die langer dan drie maanden in Australië willen verblijven. Met dit visum mag je geen betaald werk verrichten en je moet kunnen aantonen tijdens aanvraag dat je over voldoende financiële middelen bevat. Wanneer je dit visum buiten Australië aanvraagt betaal je 190 Australische dollar. Wanneer je het visum aanvraagt terwijl je in Australië bent betaal je 475 Australische dollar. Dit laatste is vaak van toepassing wanneer je op een ander soort visum zit en je je verblijf wilt verlengen.

  • Geldigheid: Dit visum is geldig voor maximaal 3, 6 of 12 maanden, afhankelijk van je keuze bij de aanvraag.
  • Werkbeperking: Op dit visum mag je niet werken in Australië.
Working Holiday (Subklasse 417)

Voor de avontuurlijke backpacker die ook wil werken in Australië (zoals wij) is een werkvisum een goede uitkomst. Voor dit visum moet je een leeftijd hebben tussen de 18 en 30 jaar oud. Ook moet je aantonen dat je beschikt over minstens 4000 Australische dollars. Met dit visum mag je maximaal 12 maanden werken. Wil je langer dan 12 maanden werken? Dan moet je op je eerste Working Holiday visum minstens 88 dagen aan specifiek werk hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een verlenging van één jaar. Nog niet uitgekeken en gewerkt in Australië na dat jaar? Je kan hierna nog maximaal één keer verlengen. Hierbij moet je minstens 6 maanden aan specifiek werk hebben gedaan. De kosten voor dit visum bedragen 635 Australische dollar. 

  • Leeftijdsgrens: Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn om in aanmerking te komen. Je mag ook geen kinderen hebben.
  • Werkmogelijkheden: Je mag tot 12 maanden werken en je kunt dit verlengen met specifiek werk.

Let op! Wanneer je 88 dagen aan specifiek werk hebt gedaan en je in aanmerking komt voor verlenging hoef je dit niet gelijk in te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om Australië te verlaten en je tweede verlenging later aan te vragen. Doe dit wel voor je 30e verjaardag.

Studentenvisum (subklasse 500)

Voor Nederlandse studenten die in Australië willen studeren, is het studentenvisum noodzakelijk. Wanneer je bent ingeschreven voor een opleiding kun je de procedure starten. Bij aanvraag moet je kunnen aantonen dat je over voldoende financiële beschikt. Op dit visum mag je ook per twee weken maximaal 48 uur werken. De kosten voor dit visum bedragen 710 Australische Dollars. 

  • Inschrijving bij een erkende instelling: Je moet zijn ingeschreven bij een Australische onderwijsinstelling.
  • Financiële middelen: Je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om je studie en levensonderhoud te bekostigen.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke werkervaring, een vakantie met familie of vrienden, of je wilt verdiepen in een studieprogramma in Australië, er is altijd een geschikt visum voor Nederlandse backpackers. Zorg ervoor dat je je goed informeert en de juiste keuze maakt voor een zorgeloos en legaal verblijf in dit adembenemende land. Veel plezier Down Under!

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scroll naar boven